Krijgt Nina Derwael haar eigen "The Derwael"?

  ‐  Woensdag 4 okt 2017   ‐   Tweet

#mtl2017GYM

Afgelopen nacht kwam Nina Derwael in actie tijdens het Wereldkampioenschap Toestelturnen. Na een fantastische oefening aan de damesbrug steekt verwarring de kop op omtrent het nieuwe element dat Nina uitvoerde.

Zoals op elk Wereldkampioenschap kunnen op dit WK in Canada ook nieuwe turnelementen aangevraagd worden. Een element dat voor het eerst correct uitgevoerd wordt door een gymnast(e) op een WK wordt namelijk naar die specifieke gymnast(e) vernoemd. Denk maar aan de Yurchenko en de Chorkina.

De aanvraag voor de "Derwael" werd eerder ingediend door de federatie en het element werd deze nacht foutloos uitgevoerd door de 17-jarige Nina Derwael. Naast Nina voerde echter nog een Brtise gymnaste, Georgia-Mae Fenton, dit element uit. Volgens de FIG-code geldt de volgende regel "No element will be named if there is more than one gymnast who has performed it for the first time". Dit zou dus betekenen dat het element naar geen van beide gymnasten vernoemd zou worden. Op social media gaan echter verschillende verhalen de ronde waaruit er een vermoeden komt dat het element naar beide gymnasten vernoemd zal worden.

Nog even wachten dus of we de "Derwael" en/of "The Fenton" binnenkort terugvinden in de FIG-code.


We houden jullie op de hoogte!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen