Kwalificaties Baloise team BELGYM dames

  ‐  Maandag 2 oktober 2023   ‐   Tweet

#antwerp2023

Foto Christian Degroote


Met de steun van


Baloise-PANTONE-Transparant-background.png

Op maandag 2 oktober zagen we de dames van het Baloise Team BELGYM in actie op het WK Turnen in Antwerpen.

Na de heren kwamen de dames van het Baloise Team BELGYM in actie op het WK Turnen in Antwerpen. Brassart Maellyse (Gym Passion Herseaux), Verkest Jutta (Gymflex vzw), Enghels Fien (Turnkring Geraardsbergen), Pinxten Erika (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) en Dandois Margaux (Oefening Geeft Kracht Duffel) namen het in de teamcompetitie op voor een top 12 plaats.

In een bomvol sportpaleis werden ze om 10 uur onthaald door meer dan 6000 kinderen die hun idolen kwamen aanmoedigen. Aan elk toestel turnen tijdens de kwalificaties vier gymnasten waarvan de drie beste scores tellen.

Met een totaalscore van 151,662 punten eindigen de dames op een 17de plaats. Hiermee plaatsen ze zich niet in de top 12 of top 15, wat nodig is voor een teamticket of quotemplaats voor de Olympische Spelen in 2024.

Onze gymnasten komen verder niet meer in actie in de finales op het WK Turnen. Luka Van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) staat momenteel nog 3de reserve voor de allroundfinale bij de heren, waar de 24 beste turners uit de kwalificaties opnieuw in actie komen.

Alle info over het WK Turnen in Antwerpen kan je hier terugvinden.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen