Lisa Vaelen moet passen voor World Cups

Delphine Gosseye   ‐  Dinsdag 30 januari 2024   ‐   Tweet


Lisa Vaelen (De Gympies Keerbergen) past voor het World Cup-selectietraject richting de Olympische Spelen in Parijs. Omwille van medische redenen neemt de 19-jarige gymnast een periode van rust en focust ze op het volledige herstel van haar lichaam.

De diagnose klierkoorts hield haar weg van de wedstrijdvloer op het WK Turnen in Antwerpen. Na het hervatten van de opbouw in trainingen en aanhoudende medische problemen, is duidelijk dat een een optimale competitievoorbereiding niet mogelijk is.

“Uiteraard ben ik teleurgesteld. Ik voel dat mijn lichaam de tijd nodig heeft om volledig te herstellen. In overleg met de coach en medische omkadering ga ik die tijd ook nemen. Mijn focus ligt nu op een periode van rust, de toekomstige doelen bepalen we later.” – Lisa Vaelen, De Gympies Keerbergen.

Olympische Spelen

De vrouwelijke gymnasten va het Baloise Team BELGYM wisten momenteel nog geen ticket voor de Spelen te behalen. Een nominatieve selectie is nog mogelijk via het World Cup-traject en het Europees kampioenschap welke de geselecteerde gymnast(en) van een individuele allround-deelname verzekert. Meer over het selectietraject.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen