Gymfed zet in op laagdrempelig parkour (instructor)

  ‐  Donderdag 3 september 2020   ‐   Tweet

#wearefreerunningMet de steun van


Sociale projecten voor parkour en freerunning

Parkour en freerunning zijn van oorsprong laagdrempelige disciplines die door iedereen zouden moeten beoefend kunnen worden. Met de opkomst van het georganiseerd lesgeven moeten we rekening houden met het ontstaan van een mogelijke drempel waar die vroeger niet bestond.

Om er voor te zorgen dat parkour en freerunning laagdrempelig beoefend kan blijven worden, ongeacht afkomst of financiële middelen, zet Gymfed in op het integreren van parkour en freerunning binnen een buurtwerking en aan een verlaagd tarief.

Dit sociale project loopt op dit moment in de rabotbuurt en in Gentbrugge. De parkour lessen worden begeleid door de lokale parkourvereniging Flow De Gand. Op beide locaties wordt ook samengewerkt met buurtsportwerkers, jeugd- en buurtverenigingen die ervaring hebben in de buurt, zoals MOVE9000 en Santo.

Over de beide locaties vinden er wekelijks een dertigtal kinderen, voor wie dit anders moeilijk of niet mogelijk was, hun weg naar de parkourlessen.
Het doel van dit project is om ook de meer kansarme groepen de mogelijkheid te geven kwalitatieve sportlessen te kunnen volgen en voor hen de weg naar de sportclub open te stellen waardoor ze zich beter in een heterogene omgeving kunnen integreren.


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen