Mooie resultaten van gymnasten Toestelturnen meisjes in Combs-la-Ville

Melanie Verstockt   ‐  Donderdag 23 november 2023   ‐   Tweet


Eén beloften en één junioren topsportteam Toestelturnen meisjes namen op 18 en 19 november deel aan de internationale competitie in Combs-la-Ville, Frankrijk.

Dit jaar waren er zes gymnasten Toestelturnen meisjes die België vertegenwoordigden op de internationale competitie in Combs-la-Ville. Drie beloften en drie junioren gaven het beste van zichzelf.

Dit jaar nam België het op tegen tien andere landen. Gymnasten uit Argentinië, Australië, Canada, Egypte, Italië, Nederland, Roemenië, Zwitserland, Frankrijk en Amerika vormden de competitie voor onze Belgische delegatie.

Het juniorenteam bestaande uit Chloe Baert (Gym Waasland), Hanne Degryse (Go4Gym) en Thilde Lekens (KK Turnkring Moed en Volharding) eindigde op een 9de plaats met een totaalscore van 93.232. Individueel behaalde Chloe een 11de plaats met 47.699 punten, Hanne een 27ste plaats met 44.966 punten en Thilde Lekens een 43ste plaats met 42.566 punten.

Bij de toestelfinale mocht Chloe nogmaals het beste van zichzelf geven tijdens haar grondoefening. Ze bracht een mooie oefening en behaalde met 12.766 een 3de plaats.

Het beloftenteam bestond eveneens uit drie sterke gymnasten, Marte Cardoen (Gym Izegem), Katie Baert (Gym Waasland) en Silke Hoste (O.T.V. Nazareth). Zij behaalden als team met 93.100 punten een prachtige 4de plaats. Marte werd individueel 9de met 46.150 punten, Katie werd 11de met 45.500 punten en Silke volgde niet veel verder op de 13de plaats met 44.900 punten. 

Bij de toestelfinales bracht Katie een mooie oefening en werd knap 5de

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen