Mooie resultaten voor Gym Mol op AGN Cup Ritmiek

‐  Donderdag 28 april 2016   ‐   Tweet

Afgelopen weekend was Maia (POR) gaststad voor de AGN Cup Ritmiek 2016.

Elizaveta Esina, Lenne Sannen, Kaat Wyers en trainster Els Jeunen (allen Gym Mol) trokken samen met 2 Brusselse gymnasten en jury Irina Rodina naar Portugal om de Belgische kleuren te verdedigen.

De deelnemers aan deze FIG-wedstrijd kwamen uit Rusland, Oekraïne, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Litouwen, Spanje, Luxemburg, Portugal en België.

Voor Liza (Elizaveta) was het haar eerste echte grote wedstrijd in het A-niveau en ze deed dat schitterend! Ze turnde mooie oefeningen en sloot haar wedstrijd af met een knappe 7de plaats allround en met een nieuw persoonlijk puntenrecord van 31.15 pt. Haar hoogste score behaalde ze met touw: 10.80 pt, meteen goed voor een 4de plaats voor dat tuig.
Lenne had enorm veel last van zenuwen. Ze werkte onzuiver en maakte helaas wat teveel fouten. Ondanks alles haalde ze op hoepel toch een resultaat van 11.35 pt., iets meer dan op het Vlaams kampioenschap. Allround werd ze uiteindelijk 18de.
Kaat behaalde net als op het Vlaams kampioenschap de beste punten met knotsen (14.70) en bal (14.10). Met knotsen behaalde ze het 3de beste resultaat van alle seniores (na 2 Russische gymnasten) en sleepte ze een ticket voor de finale in de wacht. Ook met lint bemachtigde ze een finaleplaats, waar ze uiteindelijk een knappe 4de plaats behaalde! In het allround klassement plaatste ze zich mooi in het midden van het rijtje.