Nieuwe Belgische records DMT en TU!

  ‐  Donderdag 7 apr 2016   ‐   Tweet

Op het Vlaams kampioenschap DMT vorige week brak Yanto Oenang maar liefst 4 Belgische records! En ook Tachina Peeters zette een nieuw record neer op het EK TU in Valladolid.

Op 26 maart vond het Vlaams kampioenschap Dubbele Mini Trampoline plaats in Hulshout. Yanto Oenang (Sterk en Lenig Drongen) zette hier een fantastische prestatie neer en haalde 38.000 voor een doorgang. Hiermee brak hij het record van Kevin Vandamme (Turn Aroun Bierbeek), dat al sinds 2011 onaangetast was. Ook twee andere records van Kevin moesten eraan geloven: Yanto haalde een hogere score voor de hoogste moeilijkheid bij 2 reeksen met 18.8 (vorige score 18.4) en met zijn totaalscore in de finale (72.800 t.o.v. 72.400). Tenslotte verbrak hij ook nog zijn eigen Belgische record voor hoogste moeilijkheid bij 1 reeks met 1 tiende. Een knappe prestatie!

En ook in Tumbling werden een aantal nieuwe records neer gezet. Nadat Tachina Peeters (Gymplus) eind februari in Essen al haar eigen record voor moeilijkheid brak met een moeilijkheidsscore van 6.2, haalde ze vorige week op het EK in Spanje in de finale een totaalscore van 66.500, waarmee ze 0.8 punten hoger scoorde dan het vorige record!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen