Nieuwe regeling verenigingswerk geen oplossing voor de sportsector

Inge Doens   ‐  Vrijdag 18 dec 2020   ‐   Tweet


De Vlaamse Sportfederatie (VSF) is enorm teleurgesteld in de nieuwe regeling inzake verenigingswerk die werd goedgekeurd door de Kamer. Het wetsvoorstel biedt geen oplossing voor de noden die leven in de georganiseerde sportsector. 

Het nieuwe systeem voor het verenigingswerk is financieel en praktisch onhaalbaar voor de sportclubs in ons land. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en L'Association Interfédérale du Sport Francophone (AISF) zijn dezelfde mening toegedaan, waardoor nagenoeg de hele georganiseerde sportsector zijn ongenoegen heeft geuit.

Begin vorige week trok de Vlaamse Sportfederatie aan de alarmbel bij bevoegd minister Frank Vandenbroucke over het uitblijven van een oplossing voor de vergoedingen in het verenigingswerk en een apart statuut voor de sport. De politiek heeft dan deze week – zonder overleg met de sportsector – plots een aangepast wetsontwerp gestemd. Na een eerste analyse blijkt de nieuwe regeling onwerkbaar voor de sportclubs in ons land. Duizenden sportclubs dreigden op die manier hun coaches, scheidsrechters en juryleden te verliezen als gevolg van de zware fiscale en administratieve impact.

In de komende dagen zal VSF i.s.m. Joris De Wortelaer een grondige analyse maken van de nieuwe regeling en een begeleidingsaanbod voorzien voor de clubs en de verenigingswerkers. Hou de komende dagen dan ook onze website in de gaten voor meer nieuws over de impact van deze nieuwe regeling.

We hopen uiteraard ook als Gymfed dat er een oplossing komt! We houden jullie op de hoogte!

Lees het volledig artikel HIER
Bron - nieuwsbrief VSF - Robin Ramakers

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen