Nina Derwael ontvangt Nationale Trofee voor Sportverdienste

  ‐  Donderdag 8 november 2018   ‐   Tweet

#wearettm

Nina Derwael wint de gouden medaille aan de Damesbrug - Foto Thomas Schreyer


Met de steun van


Wereldkampioen Damesbrug 2018

Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) schreef afgelopen week Belgische geschiedenis op het wereldkampioenschap Toestelturnen in Doha. Vandaag ontvangt de Truiense gymnaste de Nationale Trofee voor Sportverdienste.

Van 25 oktober tot 3 november ging in Doha het wereldkampioenschap Toestelturnen door. De voltallige Belgische delegatie zakte met hoge ambities af naar Qatar. Naast de prestaties van de jongens- en meisjesploeg was het vooral Europees kampioen Nina Derwael die tijdens de allround- en toestelfinales voor de verbluffende resultaten zorgde.

Op de allroundfinale greep Nina Derwael net naast de medailles en eindigde ze met een zeer knappe score op de 4de plaats. Maar de echt overwinning kwam er de dag erna.

Met een score van 15.200 punten aan de Damesbrug werkte Nina Derwael op 2 november haar finale aan haar lievelingstoestel af. Met deze monsterscore won ze dan ook de allereerste gouden medaille voor België ooit op een WK Toestelturnen.

Vandaag wint Nina Derwael de Nationale Trofee voor Sportverdienste. Een trofee die maar één keer in een carrière kan worden gewonnen en bekroont sinds 1928 een Belgische sporter of sportploeg die zich in het voorbije jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt. De jury, die bestaat uit (oud-)sportkampioenen, gaf Derwael de voorkeur op topsporters als Koen Naert (Europees kampioen marathon), Thierry Neuville (uitzicht op wereldtitel rally), Emma Plasschaert (wereldkampioene zeilen), Wout van Aert (wereldkampioen en Belgisch kampioen veldrijden) of de Rode Duivels (3e op het WK).

Vorig jaar ging de trofee naar David Goffin. De tennisspeler volgde toen Nafi Thiam op. Dikke proficiat Nina!Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen