Noah Kuavita & Nina Derwael hebben hun eigen turnelement

  ‐  Donderdag 23 december 2021   ‐   Tweet

#wearettm#wearettjEen turnelement hebben op jouw naam, een droom van vele gymnasten. Maar voor Noah Kuavita (Silok Deurne) en Nina Derwael (TK Sta Paraat P.-H.-H. Hasselt) de realiteit. Zij schreven Belgische geschiedenis en staan voor altijd met hun naam in de FIG-code. 

Noah Kuavita

Op de World Cup in Koper (SLO) turnde Noah Kuavita (Silok Deurne) zijn gloednieuwe element aan de brug. Een dubbele salto achterwaarts met halve draai waarbij hij op zijn bovenarmen landt. Een element die niemand hem ooit voordeed en nu ook officieel erkend wordt door FIG als nieuw element. Noah Kuavita verschijnt met zijn element in de FIG-code en schrijft hiermee Belgische geschiedenis voor het mannenturnen. 

Zo'n nieuw element turnen gaat natuurlijk niet vanzelf. Het duurde ongeveer 9 maanden vanaf het aanleren van het element tot de eerste keer door doen in een oefening. Het idee kwam eigenlijk van mijn coach Koen Van Damme. We zochten een element dat ik kon doen in mijn oefening om mijn moeilijkheid te verhogen. Na het doorzoeken van de code kwam Koen tot de conclusie dat het element nog niet bestond, dus ben ik erop beginnen trainen. Wat natuurlijk niet gemakkelijk was omdat het zoeken was naar de juiste techniek. - Noah Kuavita

Noah werd op gepast manier in de bloemejtes gezet voor zijn prestatie! Dikke proficiat Noah! 

Nina Derwael

Nina Derwael (TK Sta Paraat P.-H.-H. Hasselt) turnde op het wereldkampioenschap 2017 in Montréal (CAN) voor het eerst dit nieuwe element aan haar lievelingstoestel de brug. Georgia-Mae Fenton (GBR) turnde op datzelfde WK nét hetzelfde nieuwe element. Conclusie, het element werd vernoemd naar beide gymnasten. Een droom van Nina ging in vervulling. 

Op de World Challenge Cup in Osijek (CRO) dit jaar kwam Nina Derwael opnieuw met een nieuw element aan de brug met ongelijke leggers. En voor de tweede keer in enkele jaren tijd schreef Nina geschiedenis en kwam haar naam in de FIG-code. 

Element 1 - The Derwael-Fenton


Element 2 - The Derwael II

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen