Ontdek het meisjesteam dat de Belgische kleuren zal verdedigen op het Olympische Test Event !

Inge Doens   ‐  Donderdag 7 april 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Het meisjes Team BELGYM strijdt op 17 april in Rio om één van de laatste vier tickets voor de Olympische Spelen!

Nu vrijdag, 8 april 2016, vertrekt Team BELGYM naar Brazilië met het Olympisch Test Event in zicht. Dit gaat door op 16 april voor de jongens en op 17 april voor de meisjes. Na vele selectietests zijn het jongens- en meisjesteam eindelijk bekend!

Vandaag (donderdag 7 april), maakte de Koninklijke Belgische Turnbond de selectie van de meisjes, die morgen naar Brazilië vliegen, officieel.

Het meisjes Team BELGYM zal samengesteld zijn uit Axelle Klinckaert (GymMAX), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX vzw) en Senna Deriks (Gymgroep AS).

Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) werd als reserveturnster aangeduid. Nina Derwael (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw) is de grote afwezige in het team, ze kwetste zich onlangs aan de hand en ziet deze selectie aan zich voorbijgaan.

Dit Test Event is zonder enige twijfel dé afspraak van het jaar voor onze Belgische gymnasten, want het zou hun Olympische droom kunnen realiseren! Op 17 april zullen de meisjes van het Delhaize TOP-Team het maximum geven om één van de laatste 4 teamtickets voor de Olympische Spelen te bemachtigen.
Onze meisjes, die 11e werden op het WK in Glasgow, komen de teams uit Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland in Rio tegen.

Gisteren hebben we de officiële samenstelling van het jongensteam bekend gemaakt. Deze kan je HIER ontdekken!

Ter herinnering
, tijdens het WK 2015 in Glasgow gingen de eerste 8 teams rechtstreeks door naar de Olympische Spelen terwijl de teams van de 9e tot de 16e plaats zich nu eerst nog moeten bewijzen op het Test Event. De 8 landen die zeker mogen deelnemen aan de Olympische Spelen zijn: de Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië, China, Italië, Japan, Canada en Nederland.

Team BELGYM vertrekt nu vrijdag 8 april naar Santos tot 12 april, waar ze hun laatste voorbereidende stage voor het Test Event zullen afwerken. Daarna gaan ze richting Rio!

De meisjes turnen hun wedstrijd op 17 april om 20.00 uur (01.00 uur in België).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen