Ontdek onze podcast "De totale sporter centraal"

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 26 januari 2024   ‐   Tweet

#detotalesportercentraal

Wist jij het al? Wij hebben een eigen podcast! Tal van ervaren coaches geven hun expertise over de mentale groei en ontwikkeling van gymnasten om jou als trainer zoveel mogelijk bij te leren.

Geen enkel onderwerp is te veel, we hebben het over onder meer de relatie tussen vertrouwen en presteren, het coachen van jonge gymnasten, jouw gymnasten motiveren, en alles rond mentale blokkades! Ontdek snel de verschillende afleveringen.

Vertrouwen en presteren, hoe zit da precies? - Met Elyne De Meyst

Wat is het belangrijkste om te weten als trainer om je gymnasten te laten presteren op wedstrijd? Met deze vraag start de eerste podcast aflevering met gastspreker Elyne De Meyst. Ze geeft jou boordevol tips rond ondere andere taakgericht werken, doelen stellen met je gymnasten, gericht tips geven, presteren naast de score, en meer!

> Beluister hier de aflevering op Spotify

> Bekijk de aflevering op YouTube

Het coachen van jonge gymnasten - The mindswitch - Met Josie Surmont

Het begeleiden van jonge gymnasten, kinderspel toch? Josie Surmont deelt haar concrete tips en visie. Over streng zijn, maar niet te streng, over de manier van communiceren met jonge gymnasten en over hoe gymnasten vormen met het oog op een lange en succesvolle loopbaan. 

> Beluister hier de aflevering op Spotify

> Bekijk de aflevering op YouTube 

Motiveren van mijn gymnasten, hoedoededa? - Met Eline Berings

Als trainer wil je jouw gymnasten motiveren en begeleiden om te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf. Makkelijker gezegd dan gedaan! Wat als die ene oefening maar niet lukt? Hoe blijf je als trainer je gymnasten motiveren? Eline Berings geeft heel wat nieuwe inzichten en tips mee over motiverend coachen. 

> Beluister hier de aflevering op Spotify

> Bekijk de aflevering op YouTube

SOS, mijn gymnast blokkeert! - Met Koen Van Damme

Stond jij er al eens bij stil dat gymnastiek de enige sport is waarbij het aspect angst zo aanwezig kan zijn? Het is een sport waarbij je telkens je eigen grenzen verlegd. Dit is de schoonheid van de sport maar tegelijkertijd de grootste uitdaging. Als coach kom je hier sowieso mee in aanraking. En hoe ga je daar dan het best mee om? Je ontdekt het in onze gloednieuwe podcast met topsportcoach Koen Van Damme.

> Beluister hier de aflevering op Spotify

> Bekijk de aflevering op YouTube 


Wil jij een podcast horen over een specifiek onderwerp? 

Laat het ons weten!

Ruth Franceus

ruthfranceus@gymfed.be

09 243 12 07Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen