Nina Derwael in Olympische allroundfinale!

Inge Doens   ‐  Maandag 8 aug 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Team BELGYM eindigt na mooie wedstrijd op 12de plaats

Het Delhaize TOP-team meisjes heeft met een totaalscore van 167.838 een mooie kwalificatiewedstrijd geturnd, maar grijpt naast een ticket voor de teamfinale. Ze eindigden op de 12de plaats. Met een totaalscore van 56.532 punten kan Nina Derwael zich plaatsen voor de individuele allroundfinale (24 besten). Ze maakte ook indruk op de brug met ongelijke leggers, maar kon uiteindelijk niet doorstoten tot de finale van de 8 besten.

Het was sinds 1948 geleden dat België nog een meisjesteam kon afvaardigen naar de Olympische Spelen waar enkel de 12 beste landenteams van de wereld aantreden. Dat België bij dit selecte gezelschap behoort is op zich al een fantastische prestatie!

14 meisjes van het Team BELGYM hebben sinds 2014 hun steentje bijgedragen tot de selectie van dit team op de Spelen. En vandaag was het eindelijk zover. Headcoach Yves Kieffer stelde zijn team samen met Rune Hermans (Gym Haacht), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Nina Dewael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en Senna Deriks (Gymgroep AS). Onder het aanvoerderschap van de 24-jarige Gaelle, die in Rio aan haar derde Spelen deelneemt, turnt het team een mooie wedstrijd waar we allemaal van genoten hebben. Er werden geen grote fouten gemaakt, de oefeningen werden strak en met vertrouwen uitgevoerd. Het team kwam in actie in de eerste van vijf subdivisies en dat blijkt vooral in de beoordeling van de brugoefening van Nina parten gespeeld te hebben. Een wat lage score voor haar schitterende brugoefening houdt haar uit de toestelfinale. Ze turnt zich op de vier toestellen naar een 18de plaats, goed voor een plaats in de allroundfinale.

Ook Rune ziet een finaleplaats aan haar voorbijgaan. De 17-jarige turnster die de gekwetste Axelle Klinckaert (GymMAX) verving, maakte tot het laatste toestel, de sprong, kans op een plaats in de allroundfinale. Ze moet echter haar hand zetten bij de landing wat haar uiteindelijk de finale kost. Doodjammer.

Het Team Belgym kan terugblikken op een geslaagde competitie die vooral gedomineerd werd door een onklopbaar USA-team. Het nog jonge Belgische team liet een goede indruk na en kan de volgende jaren nog voor mooie gymprestaties zorgen. Hun olympische passage is alvast niet onopgemerkt gebleven en was zondermeer een schitterende promotie voor de sport!

We zien Nina terug op donderdag 11 augustus (21.00-22.50 uur) in de allroundfinale, Dennis Goossens turnt op maandag 15 augustus (19.00-21.15 uur) de toestelfinale aan de ringen.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen