OS Rio: Dennis Goossens plaatst zich voor de toestelfinale aan de ringen en schrijft Belgische turngeschiedenis!

Inge Doens   ‐  Zaterdag 6 aug 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Vandaag, 6 augustus, heeft Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunsters) gymgeschiedenis geschreven door zich als eerste Belgische gymnast ooit te kwalificeren voor een toestelfinale op de Olympische Spelen. De 22-jarige gymnast uit Elversele had aangegeven dat hij in Rio voor de finale aan de ringen zou gaan en maakt hiermee zijn Olympische ambities waar!

Dennis kwam in actie in de eerste van drie subdivisies en scoorde met een prima oefening 15.366 punten waarmee hij 7de eindigde in de totaalrangschikking. Goed voor een finale met de beste 8 turners!
Hij turnt op maandag 15 augustus om 19.00 uur zijn finale!

In deze finale wordt hij vergezeld van de beste ringenturners ter wereld: Liu Yang (CHN), Eleftherios Petrounias (GRE), You Hao (CHN), Denis Abliazin (RUS), Arthur Zanetti (BRA), Yuri van Gelder (NED) en Igor Radivilov (UKR).

De Fransman Samir Ait Said was de enige gymnast die zich in de tweede subdivisie voor Dennis kon plaatsen, op het volgend toestel (sprong) maakt hij echter een val en loopt een beenbreuk op waardoor hij zijn Olympische droom mag opbergen.

Dennis zet met deze selectie een kroon op een succesvol gymjaar. Eerder haalde hij al brons op de World Challenge in Cottbus en een 7de plaats in de finale van het Europees kampioenschap in Bern.

Morgen is het de beurt aan 'Team BELGYM meisjes' om te schitteren op deze Spelen! Hun wedstrijd start om 14.45 uur.

Reactie Dennis:
"Ik had niet zo veel stress, alles ging goed op de voorafgaande trainingen en ik voelde mij er klaar voor. Ben tevreden met de oefening die ik bracht, alhoewel ik het gevoel heb dat ik het nog iets beter kon doen. Maar eigenlijk ben ik vooral heel tevreden dat ik dit hier kon brengen, ik ben hier ontzettend dankbaar voor. Het was vooraf ons doel om minimum als derde te eindigen in deze eerste subdivisie en Yuri Van Gelder (NED) achter mij te laten. Dit is mij gelukt, alles verloopt nog volgens plan. Het is nu afwachten wat de andere ringenspecialisten nog presteren in de twee volgende wedstrijden.
Hou de gymnasten van China, USA, UKR, RUS en FRA in het oog!"

Proficiat Dennis! We zijn ontzettend fier op jou!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen