OS RIO: USA onklopbaar in Teamfinale vrouwen

Inge Doens   ‐  Dinsdag 9 augustus 2016   ‐   Tweet

#Rio2016

Grote vreugde in het Amerikaanse team met de overwinning!

Vandaag (dinsdag 9 augustus) turnden de acht beste landenteams bij de vrouwen een indrukwekkende Teamfinale op de Olympische Spelen die gewonnen werd door een superieur Amerikaans team.

Al van bij de eerste rotatie weet het Amerikaanse team zich aan de leiding te plaatsen. Biles Simone, Douglas Gabrielle, Hernandez Lauren, Kocian Madison en Raisman Alexandra domineren zondermeer de competitie, ze plaatsen zich na de eerste rotatie comfortabel aan de leiding en zullen deze niet meer afstaan. Op de 12 te behalen scores halen de meisjes maar liefst 10 keer een score boven de 15.000 punten?! Ongezien! Simone Biles krijgt een staande ovatie van het publiek na een fenomenale grondoefening waarvoor ze 15.800 punten krijgt van de jury.

Voor het zilver en het brons ging de strijd tussen Rusland, China en Japan. Tot de start van de vierde rotatie heeft China grote kans op de zilveren medaille, maar in haar laatste oefening, de vloer, mist Mao Li de beste Chinese grondturnster haar eerste reeks en moet Rusland laten voorgaan. Onder het leiderschap van Alyia Mustafina turnt het Russische team een prima wedstrijd. Mustafina haalt op de brug met 15.933 punten de hoogste score van de competitie. Japan eindigt 4de, Groot-Brittannië 5de, Duitsland 6de. Nederland die zich als team rechtstreeks kon plaatsen voor de Spelen eindigt knap op de 7de plaats. Het thuisland Brazilië, eerste op het Test Event in Rio, kon zich tot grote vreugde van het thuispubliek plaatsen voor deze teamfinale en eindigden 8ste.

Morgen (woensdag) wordt de allroundfinale van de mannen geturnd. We zien er de 24 beste gymnasten van de kwalificatiewedstrijd op de zes toestellen aan het werk. De wedstrijd start om 21.00 uur.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen