OS Trampoline: Hancharou pakt het goud!

Els Coppieters   ‐  Zaterdag 13 aug 2016   ‐   Tweet

Na de dames gisteren, zijn vandaag de heren aan zet op de Olympische Spelen in Rio (BRA). Dat de salto's en schroeven ons om de oren zouden vliegen hadden we gehoopt en wie de wedstrijd zag, heeft genoten van perfectie, spanning en spektakel.

Met 16 waren ze... de strijders voor het goud. Na de voorrondes, blijven er nog 8 over. Kan China, zoals afgelopen jaren de wedstrijd domineren of zijn er andere kapers op de kust?

Wereldkampioen Lei GAO kwam als laatste in actie, maar wist zijn favorietenrol niet waar te maken. Het was de Wit-Rus Uladislau Hancharou die helemaal bovenaan komt te staan! De 21-jarige Europees kampioen haalde het door zijn sublieme uitvoering, moeilijke oefening en hoge Time of Flight. Hij was al twee keer te gast op het Gymgala, dus jullie hebben hem vast al live aan het werk kunnen zien ook.

Hij ging zijn grote idool Dong DONG (CHN) vooraf, die een derde Olympische medaille aan zijn muur mag hangen. Na het brons in Peking en goud in Londen, vervolledigt hij zijn collectie nu met zilver. Lei GAO moet zich tevreden stellen met brons.

Maar hoe dan ook was het genieten van zoveel klasse!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen