OS Trampoline: Rosie schrijft trampolinegeschiedenis

Els Coppieters   ‐  Vrijdag 12 aug 2016   ‐   Tweet

#Rio2016

Tweevoudig Olympisch kampioene Rosannagh Maclennan

Voor de 5de keer in de geschiedenis staat Trampoline op het Olympische programma. De beste 16 dames ter wereld streden vandaag om het felbegeerde goud...

De meisjes werkten in de kwalificaties elk twee reeksen af en de beste 8 gingen meteen daarna door naar de finale. Daar begin alles opnieuw vanaf 0, dus iedereen startte weer met gelijke kansen. Het werd een super spannende wedstrijd met een Canadese, een Georgische, 2 Chinese, 2 Wit-Russische, 2 Britse meisjes.

En Rosannagh MACLENNAN schrijft geschiedenis... De Canadese is de eerste trampolinegymnast die twee Olympische titels op haar palmares mag schrijven. Na het goud in Londen is de overwinning in Rio ook voor haar. Tranen van geluk voor de welverdiende gouden medaille!

Een onverwachte tweede plaats was er voor outsider Bryony PAGE (GBR). Tot nu toe was haar beste individuele prestatie een vijfde plaats op het WK, maar nu mocht een overgelukkige en geëmotioneerde Page het zilver in ontvangst nemen.

Wereldkampioene Dan LI (CHN) moest genoegen nemen met het brons.


We kijken nu al uit naar morgen, als het de beurt is aan de heren. Hopelijk mogen we dan evenveel spektakel en emotie zien!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen