Puike prestaties van Ritmiek-gymnasten op de 9th Helioupolis Cup!

Inge Doens   ‐  Donderdag 21 jan 2016   ‐   Tweet

2x zilver voor Kaat!

Afgelopen weekend trokken Kaat Wyers, Lenne Sannen, jury Els Jeunen en coach Mieke richting Athene voor deelname aan het internationaal tornooi Ritmiek 'Heliopolis Cup'. Vrijdagmorgen speelde koning winter parten en na een lange rit met dikke sneeuwvlokken en ellenlange files arriveerden we nog net op tijd om onze vlucht te nemen.

Mieke Praet maakte speciaal voor de Gymfed-website volgend artikel...

Kersverse junior Lenne trad aan in een groep met 45 junioren uit 13 landen! Bij de senioren namen 21 gymnasten deel. Doel was om zich binnen de eerste helft te plaatsen en dat is met glans volbracht. In het allround klassement werd Lenne mooi 14de op 45 deelneemsters! Het podium was voor Israël, Griekenland en Bulgarije. Kaat behaalde een knappe 6de plaats met 2 nieuwe oefeningen! Hier ging de zege naar de Cypriotische Siamptani Myrofora, voor Naomi Malamud en Einav Katz uit Israël.

Lenne en Kaat brachten in Athene 3 oefeningen. Zaterdag stond 1 tuig op het programma: Lenne trad aan met touw, maakte wat kleine fouten, maar werd nog knap 12de. Kaat bracht haar nieuwe baloefening op de tonen van Adèle en die werd duidelijk door publiek en jury gesmaakt: 14.700 pt. en een zilveren medaille!
Zondag zagen we van Lenne een mooie baloefening, goed voor 11.950 pt en een knappe 9de plaats. De kegeloefening was niet altijd even zuiver, 11.20 pt en een 19de plaats.
Kaat turnde op zondag haar nieuwe kegeloefening en haar EK-lintoefening. Als de knotsoefening op het clubkampioenschap haar beste oefening was, ging het in Athene op de mat wat minder goed: een paar drops met alle gevolgen vandien en een teleurstellende 8ste plaats. Toch heeft ze zich heel goed herpakt met haar laatste oefening en zette ze een mooie lint-choreo neer, goed voor 13.550 pt en alweer een zilveren medaille!

’s Avonds was er nog een banket voorzien en maandagochtend stond de bus al klaar om ons alweer naar de luchthaven te brengen. Beide gymnasten kunnen met vertrouwen uitkijken naar de eerste provinciale voorrondes eind januari.

Proficiat!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen