Q&A - De ins & outs van de atletencommissie

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 5 mei 2023   ‐   Tweet

#wearegym

In 2021 werd de Gymfed-atletencommissie opgestart, bestaande uit 9 ex-(top)sporters. Deze adviescommissie voor en door top-/wedstrijdsporters vormt de stem van de sporters binnen en buiten onze (top)sportwerking. Maar, wat is de atletencommissie nu eigenlijk, wat doen zij, en wat hebben we hieraan als sporter? Lore Vanden Berghe, voorzitter en ex-topsporter Acro, vertelt er ons alles over.

Wat is de atletencommissie - wat is jullie doel?

De atletencommissie is een orgaan binnen de Gymnastiekfederatie voor en door atleten. Gymnasten en skippers vanuit alle disciplines komen samen en vertegenwoordigen de stem van alle atleten binnen de werking van de Gymnastiekfederatie.

Hoe is de atletencommissie samengesteld?

De atletencommissie bestaat uit gymnasten/skippers van alle disciplines. Elke discipline wordt dus door minstens 1 gymnast/skipper vertegenwoordigt, van de drie disciplines waarvan tevens een topsportwerking bestaat zijn er telkens twee gymnasten die de discipline vertegenwoordigen.

Hoe vaak komen jullie samen en wat doen jullie dan exact?

Wij komen maandelijks samen om enkele concrete topics/onderwerpen te bespreken. Hierbij proberen we het management team inzicht te geven in de positie van de gymnasten en wat hun bezorgdheden/moeilijkheden zijn. We trachten samen met het Gymfed team naar oplossingen te zoeken waarbij elke sporter centraal staat.

Wat is jouw motivatie om deel uit te maken van deze commissie?

Een stem vormen voor de atleten. Een stem die soms vergeten wordt, maar die eigenlijk het belangrijkste is binnen de sport.

Wie kan er bij jullie terecht en waarvoor exact?

Alle competitiegymnasten kunnen bij ons terecht met al hun vragen/bezorgdheden/feedback over hun ervaringen binnen de gymnastieksport en dan concreet over de werking van de Gymnastiekfederatie.

Hoe kunnen gymnasten in contact komen met jullie? Zijn jullie aanwezig op bepaalde wedstrijden of evenementen?

Wij zijn enerzijds bereikbaar via onze sociale media. Op instagram kan je ons terugvinden op de pagina @atletencommissie.gym.

Wij zijn allen ook nog te vinden op wedstrijd als coach/jurylid of als gymnast. Maar wij zijn uiteraard altijd aanspreekbaar, ook buiten de wedstrijden. Check zeker ook het wedstrijdoverzicht op @wearegym op Instagram of Facebook, deze komt online elke donderdag en daar vind je in de copy terug welke leden van de atletencommissie aanwezig zullen zijn op welke wedstrijd in het komende weekend!

Wanneer is voor jou het doel van de atletencommissie bereikt?

Als gymnasten/skippers het gevoel hebben dat ze ergens terecht kunnen met hun vragen/opmerkingen en dat er ook effectief een impact is van de atletencommissie op de werking van de Gymfed.

Zit je zelf dus met bezorgdheden/vragen/opmerkingen over jouw ervaring binnen de sport, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met de atletencommissie via hun Instagram account @atletencommissie.gym!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen