Q&A - Gymfed Academy Days

Melanie Verstockt   ‐  Vrijdag 15 september 2023   ‐   Tweet

#wearegymWat zijn de Gymfed Academy Days? Waarom worden deze georganiseerd?... Heb jij hier ook zoveel vragen over? Els en Inge proberen alvast met deze Q&A antwoorden te geven op jullie vragen!

Waarom zijn er dit jaar Gymfed Academy Days en geen Kaderweekend?

De organisatie van het Kaderweekend valt onmiddellijk na het WK Turnen, praktisch en organisatorisch was het voor het Gymfed-personeel niet mogelijk om het Kaderweekend te organiseren. Maar we laten de clubs niet in de steek. Doorheen het jaar organiseren we verschillende workshops, opleidingen, … in de verschillende disciplines en niveaus. 

Wat zijn de Gymfed Academy Days? 

Met de Gymfed Academy Days willen we vooral de nieuwe recreatieve trainers bereiken en op weg helpen in hun trainerscarrière.

Wat zijn de specifieke doelen die jullie willen bereiken met het programma? 

We willen de opleiding van jonge trainers en trainers van recreagroepen verbeteren. Daarnaast willen we ze oefenstof en inzichten geven die hen onmiddellijk helpen bij de organisatie van de eigen trainingen, zodat ze leuke/creatieve/actieve lessen kunnen geven. Kennisverruiming en verbreding staat centraal tijdens het programma. En als laatste willen we cursisten goesting doen krijgen om zich altijd verder bij te scholen. 

Hoe is het programma afgestemd op de behoeften en wensen van recreatieve gymtrainers?

Het programma bevat laagdrempelige thema’s waar het merendeel van de recreatrainer mee te maken krijgt of zal krijgen, vb. helperstechnieken bij de basisbewegingen. Hoe leer je een rondat of een flik aan? Fysieke basisvorming: kracht, lenigheid en handstandscholing,…

Waarom moeten gymtrainers hieraan deelnemen? 

Omdat het leuk is :) Een betere gymtrainer worden, kennis en inspiratie opdoen, de fouten herkennen maar vooral de opportuniteiten benutten,… Het is ook altijd leuk om andere trainers te ontmoeten die net al jij voor een groep recreatieve gymnasten staan.

Wat is de kostprijs om te kunnen deelnemen? 

Je kan kiezen om de opleiding een halve dag of een volledige dag te volgen. Per halve dag is het €25. Je kan deelnemen vanaf 14 jaar (hulptrainers). 

Hoe kunnen trainers zich inschrijven en tot wanneer hebben ze hiervoor tijd? 

Je kan telkens tot 14 dagen voor de activiteit inschrijven, maar wacht ook niet té lang, want vol is vol. Opgelet: de Gymfed Academy Days zijn exclusief voor Gymfed-leden. Check dus even of je lidmaatschap voor 2023-2024 in orde is.

Waarom is het belangrijk om opleidingen te volgen? 
  1. Veel inspiratie en tips & tricks om je trainingen nog leuker, uitdagender en gevarieerder te maken.
  2. Je staat als trainer veel zelfverzekerder voor de groep met deze extra bagage.
  3. Je gymnasten zullen het vast top vinden.
Ben je ook geïnteresseerd om deel te nemen aan één van de Gymfed Academy Days? Check via onze activiteitenpagina waar en wanneer ze doorgaan. 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen