Q&A - Het Tumbling-leven van Louise Van Regenmortel

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 4 augustus 2023   ‐   Tweet

#wearegymLouise Van Regenmortel is goed op weg in de Tumbling-wereld. Zo wist ze een plekje in de finale te behalen tijdens het WK in 2022 en behaalde ze recent nog de bronzen medaille op de World Cup in Santarem begin juli en een knappe 5de plaats in de finale op de World Cup in Coimbra enkele dagen later. Ze plaatst zich momenteel als EERSTE op de FIG ranking!

Ook benieuwd naar Louise's ervaring en toekomstplannen? Ze vertelt er alles over in deze exclusieve Q&A! 

Louise, wat een seizoen! Je nam onlangs deel aan maar liefst 2 World Cups, waar je BRONS nam in Santarem en een 5de plaats behaalde in Coimbra. Hoe zijn deze World Cups voor jou verlopen?

De World cups konden voor mij niet beter verlopen zijn. We waren naar deze wedstrijden vertrokken met het doel om alle reeksen uit te springen en een nieuwe reeks uit te proberen. Dit alles is beter gelukt dan verwacht en daarbovenop nog een medaille te pakken krijgen is meer dan ik had verwacht en ben zeker tevreden met hoe alles is verlopen.

Twee World Cups zo kort op elkaar, hoe pak je dat aan op vlak van training om op zo’n korte tijd 2 maal te presteren?

Ik heb me op dezelfde manier voorbereid als andere internationale wedstrijden. Er was ook niet echt tijd om extra te trainen etc. want net voor we vertrokken waren het examens. Gelukkig had ik tussen de twee world cups wel een paar dagen vrij om uit te rusten en te resetten.

Wat zijn de plannen de komende weken/maanden voor jou? Staan er nog wedstrijden op het programma?

Momenteel zijn we terug aan het opbouwen want na die twee World Cups had ik wel even nood aan pauze. Eind september zal ik deelnemen aan de Coupe de France. Hier wil ik natuurlijk weer het beste van mezelf laten zien en de komende weken zullen de trainingen hierop gericht zijn.

Wanneer ben je gestart met Tumbling en hoeveel uur per week train je momenteel?

Ik ben rond mijn 11 jaar begonnen met tumbling en ik train zo’n 12 uur per week.

Wat is jouw favoriete reeks?

Dubbel strek is al lang mijn favoriete element en dus zijn dubbel strek door reeksen mijn favoriet. Dubbel strek door naar full in hoek is de reeks die ik met het meeste vertrouwen kan springen waardoor ik deze reeks ook zeer graag doe.

Je hebt ondertussen al heel wat ervaring met internationale wedstrijden, hoe ga jij het beste om met stress tijdens zo’n grote wedstrijden?

Ik heb het zelf altijd zeer moeilijk gehad met de stress en druk die vaak te groot worden op wedstrijden. Het is een hele leerweg geweest maar met ouder te worden heb ik hier beter mee leren omgaan en trucjes voor mezelf gevonden. Zo houd ik een boekje bij met handige tips over mijn sprongen, goede momenten op training, alles waar ik vertrouwen uit kan halen voor op wedstrijd, mijn gedachten op te schrijven wanneer de druk toch net te groot wordt, … Tijdens de wedstrijd zelf kijk ik niet naar de andere, zet muziek op en probeer in mijn eigen zone te blijven.

Wat is jouw grootste droom binnen de sport?

Als kind was mijn grootste droom om ooit eens aan een internationale wedstrijd te mogen deelnemen. Dit is ondertussen al gelukt en nu probeer ik van elke moment te genieten. Ooit een medaille op een grote wedstrijd winnen zou natuurlijk geweldig zijn. Maar liefst van al wil ik gewoon ontzettend veel plezier blijven maken en doen wat ik het liefst doe.

Wat is jouw gouden tip voor Tumbling-gymnasten uit de clubs?

Het is belangrijk om altijd te blijven lachen en genieten op training, je doet het voor jezelf en als ontspanning. Als je het graag doet zal je ook veel gemotiveerder blijven en zal het ook allemaal net een beetje beter gaan. Daarnaast is het ook zeer belangrijk dat je je goed voelt bij je coach en medegymnasten. Samen zijn jullie een team en elkaar aanmoedigen en helpen is hierbij zeer belangrijk.

       Reacties op dit bericht

       Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen