19de in allroundfinale op EK Turnen

Phoebe De Potter   ‐  Vrijdag 26 april 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Van 24 tot 28 april staat het Europees kampioenschap Turnen voor de heren in Rimini op het programma. In de toestelfinale aan het rek wordt Kyano Schepers (Olympia Houthalen) VICE-EUROPEES kampioen! In de allroundfinale eindigt hij 19de.

Tijdens de kwalificaties bij de juniores weet Kyano Schepers (Olympia Houthalen) 2 finales te bemachtigen. Hij plaatst zich als 2de voor de toestelfinale aan rek, waar hij VICE-EUROPEES KAMPIOEN wordt. Daarnaast plaatst hij zich ook als 18de voor de allroundfinale. Hier eindigt hij 19de.

In de toestelfinales zien we de 8 beste gymnasten per toestel opnieuw in actie. Tijdens de allroundfinale zien we de 24 beste gymnasten, verdeeld over 4 groepen volgens het klassement van de kwalificaties, opnieuw in actie. Zij werken in de finale alle zes de toestellen af: sprong, brug, rek, grond, ringen en paard met bogen. Alle gymnasten starten hun wedstrijd opnieuw vanaf nul.

Allroundfinale

Kyano Schepers (Olympia Houthalen) start zijn eerste allroudfinale op een Europees kampioenschap aan de ringen, samen met gymnasten uit andere Spanje, Zwitserland en Frankrijk. Met een mooie en stabiele oefening haalt 12,200 punten, hetzelfde als in de kwalificaties.

Op naar sprong. Ook deze verloopt goed, hij haalt 12,900 punten in deze tweede rotatie.

In de derde rotatie zien we Kyano in actie aan de herenbrug. Hier verloopt het iets moeilijker, maar hij weet zijn score van de kwalificaties te verbeteren en haalt 12,166 punten. Hiermee heeft hij halverwege de wedstrijd een totaalscore van 37,266 punten en een voorlopige 22ste plaats.

Nog 3 toestellen te gaan. We schuiven door naar het rek, Kyano’s sterkste toestel. Hier haalde hij gisteren nog de zilveren medaille met 13,333 punten. Ook vandaag gaat het goed aan dit toestel, maar krijgt hij een lagere moeilijkheidsscore. Hij haalt 12,900 punten.

Nog 2 toestellen te gaan. Aan grond loopt het jammer genoeg mis en komt hij ten val bij een reeks. Hij krijgt 11,700 punten aan dit toestel.

De laatste rotatie is aangebroken, het paard met bogen. Het spannendste toestel helemaal op het einde van de wedstrijd. In de kwalificaties wist hij zich hier nog als 3de reserve te plaatsen voor de toestelfinale met 13,233 punten. Vandaag doet hij het nog beter en haalt hij 13,400 punten!

Kyano eindigt zijn wedstrijd met 75,166 punten en een 19de plaats.

Rekfinale

13,500 punten, hiermee wist Kyano Schepers (Olympia Houthalen) als 2de de toestelfinale aan het rek te behalen. Ook in de finale gaat het goed, met een stabiele oefening scoort hij 13,333 punten en wordt hij VICE-EUROPEES KAMPIOEN! 

  1. MANSARD Anthony (FRA) - 13,433 punten
  2. SCHEPERS Kyano (BEL) - 13,333 punten
  3. BERETTERA Manuel (ITA) - 13,300 punten

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen