Road to Tokyo opnieuw herstart

Delphine Gosseye   ‐  Maandag 9 november 2020   ‐   Tweet

#gobelgym

Tokyo 2021

Voor de tweede opeenvolgende keer sinds 1948 konden de meisjes van Team BELGYM zich plaatsen voor de Olympische Spelen. Tijdens het WK in Stuttgart 2019 plaatsten ze zich in de top 12, goed voor de teamselectie. Vrijdag 7 november werd hun Road to Tokyo 2021 opnieuw herstart in de Gentse Topsporthal.

Gezien de huidige situatie inzake het Coronavirus werden de Olympische spelen verplaatst naar 2021, de Spelen zullen doorgaan van 23 juli tot 8 augustus 2021. Net zoals voor vele sporters heeft dit ook voor de gymnasten van Team BELGYM een grote invloed in de sportieve planning. Gezien de Spelen met een jaar werden uitgesteld, worden de gymnasten van geboortejaar 2005 eveneens opgenomen in het Olympisch traject. Charlotte Beydts (TK Sta Paraat-P.H.H. Hasselt vzw), Margaux Dandois (Oefening geeft kracht Duffel), Keziah Langendock (Gym Passion Herseaux) en Jutta Verkest (Gymflex) vervoegen de meisjes van Team BELGYM in de Olympische voorbereiding. 

Vrijdag 7 november werd het Olympisch traject richting Tokyo opnieuw herstart met een eerste test in Gent. Enkele van onze gymnasten kwamen na lange tijd opnieuw in actie. De top 3 bij onze Seniores zag er als volgt uit:

  1. Lisa Vaelen - De Gympies Keerbergen
  2. Maellyse Brassart - Gym Passion Herseaux
  3. Margaux Dandois - Oefening geeft kracht DuffelWij vroegen aan Lisa, Maellyse en Margaux hoe zij terugkijken naar deze periode en test:

Lisa Vaelen: Ik had wat meer stress voor de test aangezien we een heel schommelende voorbereiding gehad hebben. Zoiets hebben we eigenlijk nog nooit meegemaakt. In het algemeen ben ik wel tevreden met mijn oefeningen, vooral van mijn afsprong op balk. We gaan nu focussen op de details en mijn elementen een upgrade geven voor de komende testen en wedstrijden.

Maellyse Brassart: Het was leuk om opnieuw een test te doen na zo een lange periode geen wedstrijd te kunnen turnen. Niet alles was perfect, maar de voorbereiding was ook niet ideaal de afgelopen maanden. Nu werken we met volle energie naar de elementen die aangepast moeten worden.

Margaux Dandois: Ik ben in het algemeen wel tevreden van de test, zeker van mijn oefening aan de balk. De extra wiebeltjes aan de brug die moeten er wel nog uit. Het is geen gemakkelijke periode, maar ik ben blij dat we nog eens een test konden turnen samen.


De GOBELGYM-website wordt momenteel in functie van de nieuwe planning en teamsamenstelling herwerkt.Al het laatste nieuws omtrent de Road to Tokyo kan je binnenkort hier terugvinden.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen