Selectie Jong Delhaize TOP-team Gymnix bekend!

Inge Doens   ‐  Vrijdag 19 februari 2016   ‐   Tweet

#DelhaizeTOPteam

Alsyha, Myrthe, Manon en Maellyse

9 junioren meisjes turnen selectietest in Gent

Dat onze seniores 'on the Road to Rio' zijn, is ons ondertussen allen bekend. Maar ook de Belgische juniores zijn hard aan het trainen om ons land te vertegenwoordigen op belangrijke internationale wedstrijden.

Vandaag turnden 9 talentvolle jongeren van Gymfed en de Franstalige afdeling 'FfGym' van de Koninklijke Belgische Turnbond in het kader van de selectie voor het Europees Kampioenschap toestelturnen voor junioren (25 mei t.e.m. 5 juni 2016) in Bern (SUI) en het internationaal tornooi 'Gymnix' (3-6 maart 2016) in Canada.

De 9 meisjes turnden in de trainingshal van het Topsportcentrum in Gent onder elkaar een mooi wedstrijdje. Onder het oog van de internationale juryleden en met de steun van ouders en trainers werkten ze netjes hun programma op de 4 toestellen af. We zagen oefeningen met een mooie moeilijkheidsgraad en afwerking, op bepaalde toestellen noteerden we scores tot 13.600 punten.
Uiteindelijk wisten Myrthe Potoms (Gymflex vzw), Alysha Senders (TK Sta Paraat Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw) en Maellyse Brassart (Gym Phenix Auderghem) zich in de top te turnen van het klassement met allen een totaalscore boven de 48.000 punten. Zij vertegenwoordigen begin maart ons land op het tornooi in Gymnix waar ook het TEAM BELGYM aan deelneemt. Hun selectie vindt later op de dag plaats.

Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Imke Wolthuizen (De Gympies Keerbergen), Vanneste Brit (Sirene Middelkerke), Chloé Leblicq (La Nivelloise) en Marthe Hoskens (De Gympies Keerbergen) grepen naast een selectie maar konden dit na de wedstrijd goed plaatsen. "We hadden er uiteraard graag bij geweest maar we zijn allemaal vriendinnen en we het gunnen elkaar", was de reactie die we van de meisjes kregen.
Knap! Echte topsporters zijn het! We horen nog van hen!

Binnenkort meer foto's en filmpjes online...

v.l.n.r. achteraan: Rinke, Marthe, Britt, Maellyse, Chloé
vooraan: Alysha, Imke, Myrthe, Manon

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen