Senna Deriks zet punt achter topsportcarrière

Delphine Gosseye   ‐  Woensdag 20 mei 2020   ‐   Tweet

#wearegymWe will miss you captain

Als kapitein van het Belgische team Toestelturnen meisjes zegt Senna Deriks (Gymgroep AS) de turnzaal vaarwel. Senna was jarenlang een vaste waarde binnen het Belgische team en behaalde zowel op individueel vlak als in teamverband mooie resultaten. We blikken graag terug op haar turncarrière.

In 2016 maakt Senna haar debuut in de seniorencompetitie. Ze komt in haar eerste jaar als senior onmiddellijk in actie op het Test Event voor de Olympische Spelen in Rio. Ze strijdt er samen met haar teamgenoten van Team BELGYM voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. En ze doen het! Voor het eerst sinds 1948 gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen! Naast de teamselectie behaalt Senna ook nog een 6de plaats tijdens de toestelfinale aan de Damesbrug. In datzelfde jaar traint Senna, samen met de andere meisjes van de topsportschool in Gent, ijverig verder voor een plekje in de Olympische selectie. Senna verovert een plaatsje in het Olympisch team en is hiermee ook als 15-jarige de jongste gymnast die in actie komt tijdens de Spelen in Rio. Het team wordt 12de. In 2017 schitteren onze gymnasten in eigen land tijdens de Flanders International Team Challenge in Gent. Tijdens de teamfinale eindigen ze knap 3de.


In 2018 weet Senna zowel voor het EK als het WK een plekje in het team te veroveren. Tijdens het EK in Glasgow behaalt het team een 3de plaats in de kwalificaties. In datzelfde jaar start in Doha de selectieprocedure voor de Olympische Spelen in 2020. Team BELGYM turnt zich naar de 11de plaats. Hiermee mogen ze deelnemen aan het WK in Stuttgart dat in 2019 op de planning staat en waar de Olympische teamtickets verdeeld worden. In 2019 komt Senna individueel in actie tijdens de European Games in Minsk. Hier behaalt ze in de allroundfinale haar persoonlijk beste score en wordt ze knap 6de. Op het WK in Stuttgart voert ze als kapitein het team aan dat de Olympische teamselectie in de wacht sleept!

Naast deze EK's, WK's en Olympische Spelen zagen we Senna nog in actie tijdens verschillende nationale en internationale competities.

Jarenlang zette Senna zich in voor haar individuele carrière en het Belgische meisjesteam. Bedankt Senna, we hebben genoten van je vele mooie turnjaren! Dank ook aan haar trainers en volledige omkadering, het medisch team, het internaat, Sport Vlaanderen, het BOIC, ... voor het vertrouwen en de steun! We wensen je veel succes met de toekomstige uitdagingen!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen