België straalt tijdens de European Show Contest 2023

Melanie Verstockt   ‐  Vrijdag 24 november 2023   ‐   Tweet

ERSO organiseerde in samenwerking met de Nederlandse Rope Skipping Organisatie (NRSO) de 5de ERSO Show Contest die plaats vond op 25 november 2023 in Zeist (NDL).

De selectie voor deze internationale wedstrijd gebeurde op de Minidemowedstrijd op zaterdag 6 mei 2023. De beste vijf Minidemo teams van het A-niveau vertegenwoordigden België op de ERSO Show Contest in Hotel Theater FIGI.

België nam duidelijk de bovenhand in de competitie op zaterdag 25 november. Met vijf demoteams nam België het op tegen teams uit Nederland, Finland, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. 

SPORTAC86 zet een fantastische piratendemo neer en kon bij de technische jury de eerste plaats wegkapen. Daarnaast kregen Keana Lievens, Bo Van Renterghem, Sara Notebaert, Lien De Smet, Kato Van Overbeke en Justien Vercamer de bronzen medaille van de entertainment jury. 

De demo 'Let's get fit (again)' van de Skippies kreeg van de entertainment jury de eerste plaats toegekend. Zij deelden deze eerste plaats met demo Next Level van Nederland. Sofie Nackaerts, Sarah Boon, Anouk Aerts, Tine Reynaers, Goele Vranckx en Mirthe Swings kregen van de technische jury een zilveren medaille

Naast SPORTAC86 en de Skippies mocht ook JUMP UP in de prijzen delen. Zij behaalden met hun demo Country Roads een bronzen medialle (technische jury). Bij de entertainment jury behaalden Aiko Berlaimont, Jytse Peeters, Amelie De Keersmaecker, Liana Malandrini, Maryth Peeters en Marie Tulkens een mooie vierde plaats.   

Naast deze drie prachtige demo's waren er ook nog twee demo's met als thema ruimte. De demo 'Spacemen' van Locomotion Zottegem behaalde een zesde plaats bij de technische jury en een twaalfde plaats bij de entertainment jury. Ook Moving Baasrode had een demo met als thema 'Space'. Zij behaalden zowel bij de technische jury als bij de entertainment jury een achtste plaats

Proficiat aan alle deelnemers met deze prachtige resultaten!

Belgische delegatie

1. Piraten - Sportac86
2. Skippies go fit (again) - Skippies
3. Jump-Up Country Roads - Jump Up vzw
4. Moving Space - Moving Baasrode vzw
5. Locomotion Spacemen - Locomotion RS Zottegem

Programma

  • Vrijdag 24 november: aankomst delegatie
  • Zaterdag 25 november: 
    • Voormiddag: podiumtraining
    • Namiddag: European Show Contest 
  • Zondag 26 november: vertrek delegatie

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen