S.R.G.A. steunt clubs met G-werking met nalatenschap

Ruth Franceus   ‐  Donderdag 19 augustus 2021   ‐   Tweet

S.R.G.A. gaf Gymfed het vertrouwen om de nalatenschap van de vereniging te beheren en toe te kennen aan een maatschappelijk project. Er werd gekozen om de werking van ‘G-GYM’ in onze clubs een duwtje in de rug te geven.

S.R.G.A. - Concorde werd opgericht op 1 mei 1839 onder de naam ‘Société Royale de Gymnastique et d’Anvers’ en was tot 2021 de oudste sportclub in België en, voor zover bekend, ook in de wereld. De club kende een bloeiend verenigingsleven in het centrum van Antwerpen en beëindigde haar actieve werking in mei 2021.

S.R.G.A. – Concorde gaf Gymfed het vertrouwen om de nalatenschap van de vereniging te beheren en toe te kennen aan een maatschappelijk project.  Er werd gekozen om de werking van ‘G-GYM’ in onze clubs een duwtje in de rug te geven en nieuwe clubs te ondersteunen die een G-Gymwerking wensen uit te bouwen.

Op deze schenking wil S.R.G.A. – Concorde kinderen, adolescenten en volwassenen met een beperking alle kansen te geven om hun geliefkoosde sport te beoefenen en hen de nodige ondersteuning bieden.

Het project loopt vanaf het seizoen 2021-2022 en is gegarandeerd tot het seizoen 2024-2025.
Bedrijven en individuele personen die dit project mee willen ondersteunen kunnen voor meer info terecht bij het team clubondersteuning van Gymfed - ruthfranceus@gymfed.be

Het S.R.G.A. steunpakket is opgedeeld in 3 onderdelen:

  • Aanmoedigingspakket – gratis pakket kijkwijzers voor elke club met een G-Gym werking
  • Opstartende G-Gym clubs - materiaalbox t.w.v. € 750 bij Janssen-Fritsen
  • Duurzame G-Gymwerking voor clubs uit de regio Antwerpen-Noord - jaarlijks subsidiebedrag van 175 euro
We bedanken het voltallige bestuur van Société Royale de Gymnastique et d’Armes voor dit prachtige initiatief.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen