Tachina Peeters is Europees kampioen Tumbling, junior Brent Deklerck pakt zilver op DMT

‐  Zondag 2 mei 2021   ‐   Tweet

#TraSochi2021

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op zondag 2 mei kwamen maar liefst zeven gymnasten in actie om hun finale te springen. De jonge Brent Deklerck pakt zilver op DMT en Tachina Peeters kroont zich tot Europees kampioen Tumbling!

Tachina Peeters (Gymplus) wist zich als eerste te kwalificeren voor de finale Tumbling en was dan ook grote favoriet voor het goud. Ze bracht tijdens de finale twee knalreeksen en loste alle verwachtingen in. Met een totaalscore van 70,800 kroont ze zich tot EUROPEES KAMPIOEN. Een droom van Tachina die eindelijk in vervulling gaat én een tweede medaille op dit EK.

Tumbler Evi Milh (Turnclub De Zeester) wist zich ook individueel te kwalificeren op haar eerste EK als senior. Twee goede reeksen brachten haar met een totaalscore van 63,600 punten op een knappe zesde plaats.

Teodora-Ioana Teodoru (CSA Kempen) kwam, net als Brent, in actie aan de Dubbele Minitrampoline. En ook bij Teodora-Ioana verliep alles goed! Na een mooie eerste reeks stond ze met 33,000 punten op de vierde plaats. In de tweede doorgang deed ze nog iets beter en scoorde ze 33,600 punten. Uiteindelijk grijpt ze met 66,600 punten net naast het brons, vierde plaats it is!

In de discipline Dubbele Minitrampoline kwamen Jelle Massart (TK Deugd en Moed Ekeren) & Wannes Geens (Sterk & Lenig Drongen) in actie. De twee jongens sprongen elk 1 mooie reeks maar helaas ging het bij beide bij de andere reeks mis. Bij Jelle in de eerste doorgang en bij Wannes ging het mis in de tweede doorgang. De jongens eindigen respectievelijk op de 7de (Wannes - 58,900 - en 8ste (Jelle - 58,300) plaats.

Naast onze seniores wisten ook nog twee juniores zich te plaatsen voor de finale van dit EK. Brent Deklerck (WIK Oostende) kwam in actie op de Dubbele Minitrampoline en had er duidelijk veel zin in! Twee knappe reeksen (34,100 & 34,900) leverden hem een totaal van 69,000 punten en de zilveren medaille op! Vice-Europees kampioen! Enkel de Rus Aleksandr Butko deed met 71,700 punten beter. Junior Sara Neyrinck (KT Aalst) gaf het beste van zichzelf op de tumblingbaan. Haar twee reeksen leverden 31,800 en 31,900 punten op. Goed voor een totaalscore van 63,700 en een knappe vijfde plaats op dit EK! Ook in haar categorie was het goud voor Rusland.

Dikke proficiat aan alle gymansten & coaches.