Team BELGYM behaalt nog 8 medailles op toestelfinales van NK in Rotterdam!

Inge Doens   ‐  Zondag 26 juni 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Op zondag 26 juni vonden de toestelfinales plaats op het Open Nederlands kampioenschap in Rotterdam.
Voor het Team BELGYM een uitstekende gelegenheid om voor de Olympische Spelen nog een wedstrijd te kunnen turnen op een podium. En ze lieten er zich opmerken!

Bij de jongens was het enkel Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) die zich aanmeldde voor de finale aan de ringen.
Dennis haalde gisteren als enige turner de selectienorm voor de Olympische Spelen en kreeg daarom door de Koninklijke Belgische Turnbond de plaats voor de Olympische Spelen toegewezen.
Voor de allroundturners Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Maxime Gentges (Gymclub Malmedy), Daan Kenis (Turnkring De Eik Lommel) en Florian Landuyt (Sportac Deinze) was het een intensieve wedstrijd geweest waar onder elkaar fel gevochten werd maar uiteindelijk geen ticket voor de Spelen opleverde. De ontgoocheling bij de jongens was dan ook groot. Ze kozen er voor vandaag niet meer aan te treden.
Dennis won de ringenfinale gemakkelijk met een score van 15.350 punten. Zilver was voor Andrei Vasile Muntean (ROU) en brons voor Ioan Cristian Bataga (ROU).

De meisjes zagen we wel aan het werk. En wat hebben ze er zich laten opmerken! Op brug en vloer gingen alle medailles naar de Belgische gymnasten. Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Nina Dewael (TK PHH-Sta Paraat Hassel) en Senna Deriks (Gymgroep AS) presteerden gisteren aan de brug wat onder de verwachtingen maar wisten ze dit vandaag mooi recht te zetten met een gouden, zilveren en bronzen medaille. Ze haalden scores van 14.550, 14.200 en 14.150 punten. Mooi!

Ook de vloer een volledig Belgisch podium met goud voor Axelle Klinckaert (GymMAX) die haar score van gisteren 13.900 evenaarde. Zilver was voor Mys Gaelle (OTV Nazareth) met 13.633 en brons voor Rune Hermans (Gym Haacht) met 13.567 punten. Rune kon ook op balk nog de bronzen medaille in de wacht slepen (13.900 punten) en miste op brug de bronzen medaille (4de), ze turnde een oefening die 13.850 punten kreeg van de jury.

Senna Deriks nam ook nog deel aan toestelfinale sprong maar kwam niet in aanmerking voor een medaille aangezien er in de toestelfinale 2 sprongen van een verschillende categorie moeten geturnd worden. De Belgische gymnasten mikken op de Spelen niet op een finaleplaats voor de sprong en trainen vooral die ene sprong die van belang is voor het teamklassement. Voor haar Yourchenko kreeg ze een schitterende score van 14.200 punten. De tweede hoogste van het kampioenschap. Knap! Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) kon doorstoten tot de brugfinale en eindigde 7de met een score van 13.300 punten. In de balkfinale zagen we naast Rune ook nog Senna, Axelle, Cindy, Laura en Julie Meyers (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) aan het werk. Ze namen respectievelijk de plaatsen 4 tot 7 in beslag. Julie eindigde 9de.

Voor de entourage van het Team BELGYM wacht nu de moeilijke beslissing om de vijf turnsters voor de Spelen aan te duiden. Wie uiteindelijk deel zal uitmaken van de eerste Olympische turnploeg sinds 1948 wordt woensdag bekend gemaakt!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen