Team BELGYM doet verslag vanuit Canada!

Lynn Langeraert   ‐  Dinsdag 1 mrt 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYMMet de steun van


Agiva.png

Zaterdag 27 februari stapten de gymnasten het vliegtuig op richting Montreal om er op 3 maart deel te nemen aan de prestigieuze wedstrijd International Gymnix. De dagen daarvoor werken de gymnasten ook een trainingsstage af in functie van het Test Event. De meisjes houden jullie hier elk om beurt op de hoogte vanuit Canada!

Voor wie ze ondertussen nog niet kent, Team BELGYM bestaat uit Axelle Klinckaert (GymMAX) Nina Derwael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt), Senna Deriks (Gymgroep A.S.), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Julie Meyers (TK Sta Paraat Hasselt), Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth), Rune Hermans (Gym Haacht), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Julie Croket (GymMAX) en Jelle Beullens (De Gympies Keerbergen). Jelle herstelt momenteel van een voetblessure en zal niet mee afreizen.

Ook Myrthe Potoms (Gymflex vzw), Alysha Senders (TK Sta Paraat Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw) en Maellyse Brassart (Gym Phenix Auderghem) reisden mee af naar Montreal. Zij zullen er deelnemen in de juniorencompetitie.


Wedstrijdweekend 5 en 6 maart 2016

De meisjes van Team BELGYM konden hun stage op een mooie manier afsluiten op de wedstrijd International Gymnix. Hier behaalden ze vijf medailles. Nina Derwael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) won GOUD aan de brug en ZILVER aan de balk. Axelle Klinckaert (GymMAX) nam met haar oefening aan de grond ook een GOUDEN medaille mee naar huis. Verder zorgde Senna Deriks (Gymgroep A.S.) voor een tweede Belgische medaille aan de brug. Zij won de ZILVEREN medaille.

In de teamfinale behaalden Axelle Klinckaert (GymMAX), Nina Derwael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth) met heel wat mooie oefeningen de GOUDEN medaille.

Een hele dikke proficiat aan Team BELGYM! Doe zo verder en jullie zitten in geen tijd in Rio!


Donderdag 3 maart 2016 - Rune Hermans

Vandaag mochten we uitslapen en zijn we in de namiddag vertrokken naar de training. We hebben nog eens op het podium mogen turnen, zodat we volledig klaar zijn voor de wedstrijd van morgen. ’s Avonds stelden we onze uitdaging voor. Deze week moesten we een fiche maken over de verschillen tussen Brazilië (Rio) en België en nu kunnen we ons beginnen voorbereiden op onze nieuwe uitdaging.Woensdag 2 maart 2016 - Axelle Klinckaert

Vandaag zijn we de dag iets vroeger begonnen dan de andere dagen. Na het ontbijt zijn we naar de zaal gegaan voor een eerste korte training. Na die training zijn we gaan eten om daarna naar de podiumtraining te gaan. De podiumtraining is goed om aan de toestellen te kunnen wennen. Er zijn altijd wat puntjes om te verbeteren, maar dat komt allemaal in orde tegen de wedstrijd. Morgen nog een goede trainingsdag en dan op naar de wedstrijd!


Dinsdag 1 maart 2016 - Julie Meyers

Vandaag hebben we twee trainingen gehad. ’s Ochtends hadden we training in de nieuwe zaal. Daar hebben we alle oefeningen gedaan, behalve grond. In de namiddag hebben we in de oude zaal met de nieuwe vloer geturnd. Er staan twee grote palen in de vloer dus moeten we tijdens de choreografie uitkijken dat we niet tegen die palen zitten. Het is heel gek met die twee palen, maar het ging wel goed.


Maandag 29 februari 2016 - KOPROLLEN KAN OVERAL - Gaelle Mys

Deze ochtend stond er een lichtere training op het programma en deze middag rust. Van die gelegenheid hebben we gebruik gemaakt om een kijkje te nemen in het Olympisch stadion van Montréal, waar volgend jaar ook het WK Toestelturnen zal plaatsvinden. Daarna brachten we een bezoekje aan de biodome waar we pinguïns, zeesterren, otters, en de Canadese linx konden bewonderen! De jongsten onder ons zijn later op de middag het hoofdkwartier van Cirque du soleil nog gaan bezoeken, waar ze toevallig Amber Van Wijk (ex-acro gymnaste van Topsortcentrum Gent) op de training aantroffen. De anderen gingen ondertussen terug richting het hotel, gezien velen onder ons er al eens geweest waren. Samen nog wat plezier maken op de kamer en dan gaan slapen, want morgen alweer een zware dag voor de boeg!


Zondag 28 februari 2016 - Cindy Vandenhole
Na een lange reis en een vermoeiende dag is iedereen vroeg gaan slapen om uitgerust aan de dag te beginnen. We waren fit voor training, maar de jetlag zat er toch nog een beetje in. We hebben 2 trainingen afgewerkt vandaag en rond zo'n 17 uur Canadese tijd of 23 uur Belgische tijd kreeg wellicht iedereen zijn "klopke". We hebben ook voor het eerst mogen trainen in de nieuwe zaal van Quebeq. De zaal bevindt zich net op een zolderverdieping. Na de training gingen we richting hotel om te eten om vervolgens in ons bed te kruipen. Hopelijk zijn we dan verlost van de jetlag en komen we springlevend uit bed voor een nieuwe, maar koude dag in dit mooie Canadese gebied!


Zaterdag 27 maart 2016 - Laura Waem
En weg zijn we! Nog snel even verzamelen in de lobby voor een groepsfoto en we zijn klaar voor vertrek. Het wordt een lange vlucht, maar we kijken er enorm naar uit. Gymnix is een wedstrijd op podium (de toestellen staan dan op een verhoogd platform), dus een goede voorbereiding voor het Test Event!

Gaelle en Julie waagden zich ook nog aan een originele rol op de luchthaven, kijk maar :-)


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen