Dennis Goossens Belgische turner op de Olympische Spelen!

Inge Doens   ‐  Zaterdag 25 jun 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Meisjesteam voor Rio wordt woensdag bekendgemaakt!

Vandaag (zaterdag 25 juni) nam het Team BELGYM deel aan NK Turnen in Nederland. In een uitverkochte Ahoy turnden de jongens en meisjes hun laatste selectiewedstrijd. Dennis Goossens wist als enige turner de selectienorm te halen en wordt door de Koninklijke Belgische Turnbond aan het BOIC voorgedragen als de Belgische turner op de Spelen.

De selectieprocedure voor de enige quotumplaats van de jongens voor de Spelen was er op gericht die gymnast naar de Spelen te sturen die het meeste kans maakte op een finaleplaats. De puntennormen werden dan ook bijzonder scherp gesteld.

De allroundturners Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Maxime Gentges (Gymclub Malmedy), Daan Kenis (Turnkring De Eik Lommel) en Florian Landuyt (Sportac Deinze) turnden een bijzonder spannende wedstrijd onder elkaar. Jimmy kon lange tijd de leiding houden maar moest bij het laatste toestel (ringen) de duimen leggen voor Florian. Tot dan waren de toestelspecialisten Bram Louwije (paard - Turnkring Vlamertinge) en Kristof Schroé (rek en paard - 't Spagaatje Hoogstraten) er niet in geslaagd een Olympische norm te turnen. Op het laatste toestel kreeg de wedstrijd een bijzondere wending met een oefening aan de ringen op wereldniveau door Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster). Hij turnde met een score van 15.800 punten ruimschoots de norm die vastgelegd werd op 15.588 punten. Dennis maakt hiermee, met een gelijkaardige prestatie, kans op een finaleplaats op de Spelen. De Koninklijke Belgische Turnbond zal dan ook Dennis als de Belgische turner voordragen aan het Belgische Olympisch Comité.
Jammer voor de gymnasten die hiermee hun Olympische droom niet verwezenlijkt zien. Ze maakten deel uit van een team dat lang meespeelde voor een teamselectie voor de Spelen. Een prima prestatie! We hopen hen terug te zien in het selectietraject voor de Spelen van 2020 in Tokio.
In het klassement van het NK eindigden Florian op de tweede en Jimmy op de derde plaats.

Voor de meisjes maakte deze competitie deel uit van een totaal selectietraject waar voor de samenstelling van het team voor Rio rekening zal gehouden worden met de resultaten van verschillende tests en wedstrijden. De 5 meisjes van het Olympische turnteam worden woensdag op een persconferentie bekend gemaakt.
De Belgische rangschikking bij de meisjes op dit NK ziet er als volgt uit:

1. Klinckaert Axelle (GymMAX) - 55.584
2. Mys Gaelle (OTV Nazareth) - 55.326
3. Nina Dewael (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) - 54.667
4. Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) - 54.384
5. Hermans Rune (Gym Haacht) - 54.251
6. Senna Deriks (Gymgroep AS) - 52.666
7. Julie Meyers (TK PHH-Sta Paraat Hasselt) - 52.575

Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en Julie Croket (GymMAX vzw) turnden niet alle toestellen wegens lichte kwetsuren. Laura turnde aan 3 toestellen (37.375) en Julie aan 2 toestellen (25.900).
Axelle eindigde in het klassement van het NK op een derde plaats na de Nederlandse meisjes Eythora Thorsdottir en Céline van Gerner.

Het ziet er naar uit dat de keuze van de gymnasten geen gemakkelijke opdracht wordt. De punten van de turnsters van de verschillende selectiemomenten liggen dicht bij elkaar. Ze hebben allemaal verschrikkelijk hard gewerkt en naar de Spelen toegeleefd. We willen hen hierbij graag een hart onder riem steken! Van harte proficiat aan dit fantastische turnteam!

Fotoreeks: zie links. Interesse om foto's aan te kopen?
Els De Nil, Liesbeth Coremans en Mathias Hikketik

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen