Team BELGYM turnt eerste selectietest op vrijdag 19.02.2016

Lynn Langeraert   ‐  Maandag 15 februari 2016   ‐   Tweet

#GOBELGYM

Op 19 februari vindt in de Topsporthal te Gent de eerste selectietest van 2016 plaats voor TEAM BELGYM. Tijdens deze test worden de oefeningen van de gymnasten beoordeeld door vier internationale juryleden. Met het Testevent in het vooruitzicht wordt het dus een spannende dag voor Team BELGYM!

Het is niet de eerste keer dat Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth), Julie Croket (GymMAX), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Rune Hermans (Gym Haacht), Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Axelle Klinckaert (GymMAX), Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt), Senna Deriks (Gymgroep A.S.) en Julie Meyers (TK Sta Paraat Hasselt) een een selectietest turnen. In de aanloop van elke belangrijke competitie is zo'n test een soort van 'meting' van hun kunnen.

De test is ook bepalend voor de selectie van de ploeg die zal aantreden op de volgende competitie: L'international Gymnix in Montréal (CAN). SPANNEND! Voor de aanvang van de competitie wordt er van de gelegenheid ook gebruik gemaakt om eerst een trainingsstage af te werken in Canada. Jelle Beullens (De Gympies Keerbergen) herstelt momenteel van een voetblessure en zal niet deelnemen aan de test aanstaande vrijdag.

Gymnix (03.03 - 06.03.2016) is veruit de belangrijkste wedstrijd in Canada. 800 atleten, 200 coachen en juryleden en meer dan 300 vrijwilligers zijn hier aanwezig. Vele topgymnasten als Lilia Podkopayeva, Carly Patterson, Shawn Johnson, Aliya Mustafina, ... turnden op deze podiumwedstrijd voor ze Wereld- of Olympisch kampioen werden! Ook voor TEAM BELGYM is Gymnix geen onbekend terrein: Gaelle, Laura, Rune, Nina en Axelle wisten zich in 2014 te plaatsen voor meerdere toestelfinales, met een gouden balkoefening van Gaelle als beste resultaat!

Dat onze seniores 'on the Road to Rio' zijn, is ons ondertussen allen bekend. Maar ook de Belgische juniores zijn hard aan het trainen om ons land te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap toestelturnen, dat plaatsvindt van 25 mei t.e.m. 5 juni in Bern (SUI). Voor Myrthe Pottoms (Gymflex vzw), Rinke Santy (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Alysha Senders (TK Sta Paraat Hasselt), Manon Muller (Gymplus vzw), Britt Vanneste (Sirene Middelkerke), Imke Wolthuizen (De Gympies Keerbergen), Maellyse Brassart (Gym Phenix Auderghem), Oriane Jungers (RASG Jemelle), Chloé Leblicq (La Nivelloise), Vanina Vallée (Club Boussu Gym), Marthe Hoskens (De Gympies Keerbergen) en Inès Gilson (De Gympies Keerbergen) staat er vrijdag eveneens een selectietest op het programma. Vier juniores reizen mee af naar Canada om er deel te nemen aan de juniorencompetitie. Meer nieuws hierover volgt vrijdag!


We wensen alle gymnasten veel succes toe!


OPM: deze competitie staat niet open voor het publiek.
Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen