Test Event: interview Team Belgym jongens na de podiumtraining

Inge Doens   ‐  Vrijdag 15 april 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Het Delhaize TOP-team van de jongens turnde gisteren (donderdag 14 april) hun podiumtraining op het Test Event in Rio.
Op deze podiumtraining werkten Jimmy, Maxime, Daan en Bram de zes toestellen af. Dennis nam ringen, sprong en grond voor zijn rekening en Siemon zagen we aan paard, sprong en grond.
We hadden de volgende ochtend een korte babbel...


Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport)
Ik ben best wel tevreden over mijn podiumtraining, ik vond het de beste podiumtraining dat ik ooit turnde. Alleen aan de rekstok ging het moeilijk. Door een val bij een van de eerste elementen bezeerde ik mij aan de knie, ik had wat schrik om mijn oefening af werken. Op het volgende toestel 'grond' ging het gelukkig wel beter, mijn oefening lukte goed en was ik er weer gerust in. Aan de brug viel ik achterover bij de afsprong, maar zo'n fout maak ik normaal niet op wedstrijd. Als 'underdog' kunnen we voor een verrassing zorgen maar dan moeten we goed turnen. Als team moeten we 24 oefeningen van topniveau kunnen neerzetten, een hele uitdaging, maar we gaan er voor. De sfeer in het team zit goed, iedereen is in vorm en iedereen wil heel erg graag naar de Spelen. Vijf jaar geleden waren we 28ste op het WK en nu zitten we al bij de Top-16. Dit is echt 'zot'.


Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge)
Mijn podiumtraining startte niet zo goed, de sprong Tsjukahara dubbel schroef ging volledig de mist in. Ik moest als eerste turner springen en dan ben ik altijd wel wat zenuwachtig, ik had ook wat concentratieproblemen nadat het licht was uitgevallen en we lang moesten wachten vooraleer we de opwarming konden aanvatten. Anderzijds ben ik heel tevreden over mijn brug-, rek- en ringenoefening. Op de grond een foutje in de 2de diagonaal, maar dit heb ik goed kunnen rechtzetten. Op het paard ben ik er met mijn moeilijkste combinatie opgebleven. Afhankelijk van het verloop van de wedstrijd gaan we beslissen welke oefening ik uiteindelijk zal turnen. Of ik aan de finales denk? Niet echt, ik wil het nu eerst zo goed mogelijk doen voor het team, daar zijn we hier voor. Voor mij is het Test Event geslaagd als we onze score van het WK in Glasgow verbreken en nog minimum een land achter ons kunnen laten. Het is volledig geslaagd als we ons kwalificeren voor de Spelen uiteraard :)

Daan Kenis (Turnkring De Eik Lommel)
Door kwetsuren is het meer dan anderhalf jaar geleden dat ik nog eens een grote wedstrijd turn. Ondanks mijn revalidatie turn ik nu een moeilijker programma dan op het WK in China in 2014. Op de podiumtraining haalde ik op de zes toestellen rond de 85.000 punten. Ik viel van het paard maar de overige oefeningen kon ik wel goed afwerken. Nadien heb ik het mislukte deel nog hernomen en toen lukte het wel, ik heb er wel vertrouwen in. Ik ben nu volledig fit en wil er zoals al mijn teamgenoten volledig voor gaan. Het voelt niet aan als een opdracht, dit willen we allemaal heel graag!

Siemon Volkaert (GymMAX vzw)
Ik zal op de wedstrijd turnen op paard, sprong en grond. Ik weet dat er gerekend wordt op een grote bijdrage van mij op deze toestellen. Of dit extra druk geeft? Er is druk voor iedereen, we moeten allemaal presteren willen we kans maken.
Op de sprong turnde ik een Tsjukahara met 2 1/2 schroef (moeilijkheid 5.6 punten). Het is de eerste keer dat ik deze sprong op wedstrijd zal turnen. Hier op de podiumtraining lukte het goed, een klein stapje in de landing maar voor de rest prima.
Op grond had ik een goed gevoel tijdens het springen op de vloer, in mijn tweede reeks viel ik op het zitvlak met dubbel twist salto. Dat overkomt mij normaal nooit. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit op de wedstrijd goed komt. Mijn paardoefening heb ik goed doorlopen, nog een paar slordigheden wegwerken en ook dat zit goed.
We hebben een sterker team dan op het WK in Glasgow. Het Test Event zal voor mij geslaagd zijn als we ons hebben laten zien, we een goede indruk nalaten en we zo ver mogelijk komen.

Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster vzw)
Op de podiumtraining turnde ik aan sprong, grond en ringen. Op de wedstrijd is het de bedoeling dat ik alleen aan ringen turn.
Het is de ambitie om boven de 15.000 punten te scoren, zo zou ik op dit toestel 1,5 punt kunnen bijdragen aan het teamresultaat. Het zal lang wachten zijn vooraleer ik kan turnen want ringen is ons laatste toestel. Dit brengt wat stress mee, maar gelukkig ben ik dit al wat gewoon.
De kans om ons te selecteren voor de Spelen is klein maar omdat het niet echt verwacht wordt, neemt dat anderzijds ook de druk wat weg.


Florian Van Landuyt (Sportac Deinze)

Ik ben uiteraard wat teleurgesteld dat ik als reservegymnast ben aangeduid, anderzijds ben ik toch blij dat ik er bij ben hier in Rio. Tijdens de vloeroefening van de allroundfinale op het WK 2015 in Glasgow scheurde mijn Achillespees af. Ik dacht echt dat het Rio-verhaal voor mij over was. Maar uiteraard is het veel toffer om in een team te zitten en echt voor de punten te kunnen turnen. De revalidatie is ook sneller gegaan dan iedereen gehoopt had, momenteel train ik aan vier toestellen, grond en sprong herneem ik na dit Test Event. Ik kan tot 24 uur voor de wedstrijd nog opgesteld worden. De kans is niet groot, ik hoop echt dat het team het goed doet. Wat ik ondertussen ga doen? Stilletjes toekijken en de stress proberen onder controle te houden :)


Maxime Gentges (Gymclub Malmedy)

Ik ben vrij tevreden over mijn podiumtraining. Ik houd er een goed gevoel aan over. De fouten die ik maakte zal ik zaterdag moeten corrigeren maar ik heb echt wel het gevoel dat ik er klaar voor ben.
Ik vind dat we een mooi beeld geven van de gymsport in België dat er de laatste jaren fel is op vooruitgegaan. En het is altijd mooi meegenomen een competitie te kunnen turnen in de zaal waar de Spelen zullen plaatsvinden!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen