Test Event: Team Belgym jongens eindigt 7de met recordscore! Foto's en video's online!

Inge Doens   ‐  Zondag 17 apr 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Op zaterdag 16 april turnde het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Het Belgische mannenteam geraakte door het forfait van Wit-Rusland alsnog in de Top-16 van dit olympisch kwalificatietornooi. Met een recordscore van 342.534 punten eindigde het mannenteam mooi op een 7de plaats. De teamtickets voor de Spelen gaan naar: Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk.

Het Team Belgym met Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Maxime Gentges (GC Malmedy), Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel vzw), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) en Siemon Volkaert (GymMAX vzw Dendermonde) toonde dat ze hun plaats in dit Event echt verdienden.
Het kwam er voor het team op aan 4 goede oefeningen per toestel neer te zetten. België startte sterk aan de sprong en turnde de volledige wedstrijd op hetzelfde elan verder. De jongens weten de zes toestellen met stabiele oefeningen en goede landingen nagenoeg zonder grote fouten af te werken en kunnen zo Canada achter zich laten. Enkel op brug (val bij afsprong van Jimmy) en op paard (val van Daan) ging het even mis, de andere oefeningen werden goed en stabiel afgewerkt. Echter geen deelname aan de Spelen voor het Belgische mannenteam maar toch een wedstrijd met heel veel focus, teamspirit en voldoening! Florian Van Landuyt (Sportac Deinze) kwam als reservegymnast niet in actie.

De beste individuele prestatie was voor Maxime Gentges (Gymclub Malmedy) met een persoonlijke recordscore van 85.498 punten. Daan Kenis haalde met 15.208 de hoogste Belgische score op een toestel.
Headcoach Gerard Speerstra was na afloop duidelijk tevreden met het resultaat. Het team werkte een quasi foutloze wedstrijd af, de doelstelling (341 punten turnen) werd gehaald en slecht 1 fout werd meegenomen in de totaalscore.

Volgende 8 landen plaatsten zich op het WK 2015 in Glasgow al rechtstreeks voor de Olympische Spelen: Japan, China, Groot-Brittannië, Rusland, USA, Zwitserland, Brazilië en Zuid-Korea. Na de wedstrijd van vandaag, die op het laatste toestel en de laatste rotatie uitsluitsel gaf, worden daar nog Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk aan toegevoegd.

Roemenië, Spanje, België en Canada mogen 1 individuele turner afvaardigen naar de Spelen. Een nieuwe selectieprocedure zal moeten uitmaken wie dit voor ons land wordt.

Morgen turnen de Belgische meisjes hun wedstrijd op dit Test Event.

Van harte proficiat jongens!


Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen