Test Event: ploegsamenstelling jongens blijft na podiumtraining ongewijzigd! Eerste video's online!

Inge Doens   ‐  Vrijdag 15 apr 2016   ‐   Tweet

#GoBELGYM

Op zaterdag 16 april turnt het Team Belgym jongens op het Test Event in Rio voor een van de vier laatste tickets voor de Olympische Spelen. Vandaag (donderdag 14 april) stond voor hen de podiumtraining op het programma.

Met 15 minuten vertraging mochten onze jongens in de derde en laatste subdivisie hun podiumtraining aanvangen. Na de opmars ging het licht niet meer aan in de Rio Olympic Arena, een van de (toch behoorlijk nog wat) valse noten die de organisatoren van de Spelen nog weg te werken hebben.

Het Team Belgym met Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Maxime Gentges (GC Malmedy), Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel vzw), Bram Louwije (Turnkring Vlamertinge), Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunster) en Siemon Volkaert (GymMAX vzw Dendermonde) mocht aan de slag op de sprong, ook het eerste toestel op de wedstrijd zaterdag.
Florian Van Landuyt (Sportac Deinze) werd als reservegymnast aangeduid.

Het doel van de podiumtraining is wennen aan de toestellen (voor de eerste keer van drie verschillende toestellen leveranciers: Spieth-Gymnova-Janssen-Fritsen) en de omgeving. Onze jongens turnden hun volledige oefeningen met hier en daar nog wat fouten. Zaterdag zal de focus ongetwijfeld sterker aanwezig zijn en kunnen een aantal fouten vermeden worden. Het wordt alvast een uitdaging om de foutenlast zo laag mogelijk te houden. Als we deze op de wedstrijd kunnen halveren zit de richtscore van 340 punten er in en kan ons team misschien stunten met een top-4 plaats! Het Delhaize TOP-team, dat door het forfait van Wit-Rusland alsnog aan dit Test Event kon deelnemen, wil hier tonen dat ze hun plaats meer dan waard zijn.

Headcoach Gerard Speerstra heeft na de podiumtraining zijn ploegsamenstelling niet meer gewijzigd. Daan, Maxime, Jimmy en Bram turnen zaterdag aan alle zes de toestellen, Dennis neemt ringen, sprong en grond voor zijn rekening. Siemon treedt aan op paard, sprong en grond. Florian blijft reserveturner. Dit betekent dat er op brug en rek slechts vier turners aan de start komen. Tijdens de wedstrijd wordt er geturnd volgens het principe 6-5-4: 6 gymnasten in een team, max. 5 gymnasten turnen per toestel en de 4 vier beste resultaten worden in aanmerking genomen voor de eindscore.

De wedstrijd vindt zaterdag plaats om 18.30 = 23.30 uur in België! Volg de wedstrijd live via de Gymfed-app
We duimen jongens en wensen jullie alle succes toe!

Morgen (15 april) turnen de meisjes hun podiumtraining. We zien ze aan het werk in de vierde (en ook laatste) subdivisie van de dag (20.00 uur -> 1.00 uur 's nachts in België).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen