Test Event: BRONS voor Belgisch meisjesteam én selectie voor de OS! Foto's en video's online!

Inge Doens   ‐  Maandag 18 april 2016   ‐   Tweet

#GoBelgym

Meisjesteam schrijft gymgeschiedenis!

Op zondag 17 april turnde het Team Belgym meisjes op het Test Event in Rio voor de laatste vier teamtickets voor de Olympische Spelen. Ze namen het op tegen Brazilië, Frankrijk, Duitsland, Roemenië, Australië, Zuid-Korea en Zwitserland. En ze schreven geschiedenis in de Rio Olympic Arena! Met een puntentotaal van 221.438 rangschikten ze zich op de 3de plaats. Voor het eerst sinds 1948 gaat er een Belgisch meisjesteam naar de Spelen!

Het team dat voor deze historische prestatie zorgde werd samengesteld uit Axelle Klinckaert (GymMAX vzw), Laura Waem (Sportiva Sint-Gillis-Waas), Gaelle Mys (OTV Nazareth), Rune Hermans (Gym Haacht), Julie Croket (GymMAX vzw) en Senna Deriks (Gymgroep AS). Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe) kwam als reserveturnster niet in actie.

De wedstrijd van de Belgische meisjes startte met 50 minuten vertraging door problemen met het electronisch scorebord.
Het team kon deze vertraging goed opvangen en bleef tijdens de volledige wedstrijd de focus behouden en oefeningen turnen zonder grote fouten. Per toestel werden 5 gymnasten opgesteld waarvan de 4 beste scores mee telden voor het eindresultaat. Het team slaagde er in geen enkele grote fout te laten meetellen in het eindresultaat.

Axelle (55.932 ptn), Laura (55.075 ptn), Rune (54.099 ptn) en Julie (53.399 ptn) turnden aan de 4 toestellen, op de brug werd op Senna gerekend die een mooie score van (14.333 ptn) aan het puntentotaal kon toevoegen. Boegbeeld Gaelle verstrekte het team op sprong (13.900 ptn), balk (13.833 ptn) en grond (13.633 ptn).

Senna en Laura turnen morgen nog de finale brug, Axelle haalde een finaleplaats met haar vloeroefening.

Verrassende uitvaller op dit Test Event is Roemenië, het absolute topturnland heeft het de laatste jaren moeilijk en kon ook vandaag het tij niet keren.

Op de Spelen turnt de top-12 van de wereld! Volgende 8 landen plaatsten zich op het WK 2015 in Glasgow al rechtstreeks voor de Olympische Spelen: met USA, Rusland, Groot-Brittannië, China, Italië, Japan, Canada en Nederland. Vandaag komen daar dus nog Brazilië, Duitsland, België en Frankrijk bij. Wat een prestatie!

Van harte proficiat aan de gymnasten, trainers en entourage van het Team Belgym!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen