Toestelturnen meisjes behalen mooi resultaat in Charleroi

Melanie Verstockt   ‐  Maandag 27 november 2023   ‐   Tweet

#wearegymOp 25 en 26 november kwamen vier topsporters Toestelturnen meisjes in actie tijdens de Internationale competitie Top Gym in Charleroi. Dit was tevens de laatste internationale wedstrijd van 2023. 

Afgelopen zaterdag vond de finale van de algemene competitie plaats. Het was de Canadese Gabby Black die met de gouden medaille ging lopen. Ook vier gymnasten van het Topsportcentrum in Gent namen deel aan deze wedstrijd. Liese Vieuxtemps (Turnkring Kerels Waasmunster) behaalde een 14de plaats met 46.966 punten. Thilde Lekens (K.K. Turnkring Moed en Volharding vzw) kon de 20ste plaats in de wacht slepen met 45.983 punten en Mie De Wilde (Turnkring Bilzen vzw) eindigde op een 24ste plaats met 44.833 punten. Mathilde Francotte (Gympies Keerbergen) nam ook deel, maar startte niet aan de brug met ongelijke leggers. Naast de vier topsporters namen ook twee clubgymnasten van de Gympies Keerbergen deel aan de internationale wedstrijd. Sien Ghekiere (Gympies Keerbergen) werd eerste Belgische met een mooie 6de plaats. Sofie Broeckx (Gympies Keerbergen) volgde als 4de Belgische en een 17de plaats in de algemene ranking. 

Op zondag 26 november gingen de toestel- en teamfinales door. Wat Top Gym speciaal maakt, is dat gymnasten uit twee (verschillende) landen worden samengevoegd en samen deelnemen aan de finale. Met 96.725 punten behaalde het Belgische team 2, Mie De wilde (Turnkring Bilzen vzw) en Liese Vieuxtemps (Turnkring Kerels Waasmunster), samen met Roemenië, de overwinning.

België team 1, Mathilde Francotte (Gympies Keerbergen) en Thilde Lekens (K.K. Turnkring Moed en Volharding vzw), waren onderverdeeld in een team samen met drie andere Belgische gymnasten, Sofie Broekx (Gympies), Sien Ghekiere (Gympies) en Marie De Smedt (Turnkring Thorho). Zij behaalden een mooie vierde plaats met 93.600 punten. Ook de zevende en de achtste plaats waren voor België.

Voor de toestelfinales kon Sien Ghekiere (Gympies) de zilveren medaille voor de brug met ongelijke leggers mee naar huis nemen voor België. Naomi Descamps (Topsportcentrum FfG/Hémérocallis) kon voor België de gouden medaille op de balk binnenhalen.

Resultaten toestelfinales topsport Gent

Sprong:

 • Mathilde Francotte (Gympies Keerbergen) – 12.475 punten – 7de plaats
 • Liese Vieutemps (Turnkring Kerels Waasmunster) – 12.400 punten – 8ste plaats
 • Sofie Broeckx (Gympies Keerbergen) - 12.125 punten - 12de plaats

Brug met ongelijke leggers:

 • Sien Ghekiere (Gympies Keerbergen) - 12.250 punten - 2de plaats
 • Thilde Lekens (K.K. Turnkring Moed en Volharding vzw) – 11.900 punten – 6de plaats
 • Mie De Wilde (Turnkring Bilzen vzw) – 11.150 punten – 12de plaats
 • Marie De Smedt (Turnkring Thorho) - 10.900 punten - 13de plaats

Balk:

 • Mie De Wilde (Turnkring Bilzen vzw) – 12.500 punten – 4de plaats
 • Sien Ghekiere (Gympies Keerbergen) - 12.350 punten - 5de plaats
 • Thilde Lekens (K.K. Turnkring Moed en Volharding vzw) – 9.750 punten – 15de plaats

Grond:

 • Liese Vieutemps (Turnkring Kerels Waasmunster) – 12.100 punten – 7de plaats
 • Mathilde Fracontte (Gympies Keerbergen) – 11.800 punten – 9de plaats
 • Sofie Broeckx (Gympies Keerbergen) - 10.950 punten - 14de plaats
Proficiat aan alle gymnasten en coaches met deze mooie resultaten!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen