Nina Derwael pakt Brons in Bakoe

Delphine Gosseye   ‐  Zaterdag 9 maart 2024   ‐   Tweet

#wearegym

Op de World Cup in Bakoe, Azerbeidzjan plaatst Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) zich tijdens de kwalificaties aan balk als 4de voor de toestelfinale op zondag 10 maart. Tijdens de finale pakt ze brons.

Een plaats bij de 8 beste atleten, dat is nodig voor een plek in de toestelfinale. Na de World Cups in Caïro (goud) en Cottbus (5de) turnt Nina Derwael (TK Sta Paraat Hasselt) een totaalscore van 13,766 op de World Cup in Bakoe, hiermee is ze goed voor brons.

In de kwalificaties speelde ze tactisch zegt ze zelf, de elementen die de afgelopen dagen minder verliepen liet ze achterwege. In de finale gaat ze voor haar een hogere moeilijkheid van 5,5 punten als startwaarde. Een cleane uitvoering van 8,266 punten, tevens de hoogste uitvoeringsscore in deze finale, levert haar het brons op tijdens deze derde World Cup.

  1. ZHANG Qingying (CHN) - 14.233
  2. TAKEZAWA Kaoruko (JPN) - 13,933 punten
  3. DERWAEL Nina (BEL) - 13,766 punten

Olympische selectie

Naast deze toestelfinale verzekerde ze zich tijdens deze derde World Cup van haar Olympisch ticket voor Parijs 2024. In het World Cup-klassement aan de balk stond ze na de wedstrijden in Caïro en Cottbus op de eerste plaats met 60 punten. De 2 gymnasten van de nog niet-geplaatste landen op één specifiek toestel, waarbij de 3 beste resultaten tellen, verzekeren zich van een individueel allroundticket voor Parijs. Naast Luka van den Keybus (Gymteam Sint-Niklaas) en Noah Kuavita (Silok Deurne) vervoegt Nina het Belgische team. Daarnaast heeft het herenteam nog één ticket op zak, wie de derde mannelijke gymnast wordt, wordt in juni bepaald. Bij de dames zijn er nog twee tickets te verdelen tijdens de World Cup in Doha en het Europees kampioenschap begin mei. Hoe het verdere sportieve programma van de gymnasten van het Baloise Team Belgym eruit ziet, wordt de komende dagen bepaald.

Kwalificaties Bakoe

Maellyse Brassart (Gym Passion Herseaux) kwam na het brons aan de Damesbrug op de World Cup in Cottbus opnieuw in actie aan dit toestel in Bakoe. Tijdens de kwalificaties start ze haar oefening sterk in de 7de groep maar dient halfweg het toestel te verlaten. Met een totaalscore van 12,166 punten kan ze zich niet plaatsen voor de toestelfinale waar de 8 beste gymnasten opnieuw in actie komen, ze wordt 29ste. Na deze competitie wordt het World Cup-traject van Maellyse verder bekeken. 

Erika Pinxten (TK Sta Paraat Hasselt) zal omwille van rugproblemen niet aantreden in Bakoe. 

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen