Brons voor Dennis Goossens op World Cup in Cottbus!

Inge Doens   ‐  Zaterdag 2 apr 2016   ‐   Tweet

#GOBELGYM

FIG Challenge Cup Toestelturnen Cottbus

Turner Dennis Goossens (TK Kerels Waasmunsters) is er in geslaagd een bronzen medaille te behalen aan de ringen op de 40ste editie van de "Turnier Der Meister’, de populaire World Cup Turnen in Cottbus (Duitsland).

Dennis, lid van het Delhaize TOP-team, wist zich donderdag met een topscore van 15.050 punten als eerste te plaatsen voor deze finale. Vandaag kon hij met een score van 15.033 punten beslag leggen op de bronzen medaille, meteen zijn eerste World Cup-medaille. De overwinning ging naar Igor Radivilov (UKR), zilver was voor Henrique Medina Flores (BRA).
Een opsteker voor de 22-jarige topsportgymnast die na een periode van blessure duidelijk terug in topvorm is.

Bekijk zijn finaleoefening (linkerkolom)

Siemon Volkaert (GymMAX vzw) turnde in de kwalificaties 13.700 punten bij elkaar aan paard, goed voor een 17de plaats. Ook aan grond zet hij een gelijkaardige score neer en behaalt hij met 13.950 punten een 16de plaats.

Deze wedstrijd kaderde in de voorbereiding van het Test Event waar het Team Gobelgym zich in allerlaatste instantie wist voor te selecteren.

Jimmy Verbaeys (Blauwput Omnisport), Maxime Gentges (GC Malmedy) en Daan Kenis (Turnclub De Eik Lommel) zijn zeker van hun plaats in het team voor het Test Event.
De overige 3 gymnasten en 1 reservegymnast worden na stages en een derde testmoment in Malmedy op 6 april aangeduid.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen