Tumbling French Cup 2023

Melanie Verstockt   ‐  Maandag 2 oktober 2023   ‐   Tweet


Op 30 september en 1 oktober ging in Sevran (FRA) de Tumbling French Cup 2023 door. Vier junioren en zeven senioren uit onze topsportwerking kwamen in actie tijdens deze laatste test voor het Wereldkampioenschap in Birmingham (GBR). 

Kwalificaties en finales

Onze vier junioren, Toon Frans, Tibo Embrechts, Amy De Lil en Lani Spiessens kwamen als eerste aan de beurt. Bij de jongens 15 -16 jaar sprong Toon knappe reeksen tijdens de kwalificaties waardoor hij zich als 2de kon plaatsen voor de finales. Toon kon tactisch snel schakelen door zijn hoofd koel te houden en nam uiteindelijk de ZILVEREN MEDAILLE mee naar huis. Ook Tibo Embrechts kon doorstoten naar de finale waar hij met 22.600 punten een 6de plaats behaalde.

Bij de meisjes sprong Lani Spiessens een fantastische voorronde en behaalde met 47.100 punten de eerste plaats tijdens de kwalificaties. Ook tijdens de finale sprong ze feilloos en met een reeks van 24.400 punten kon ze de GOUDEN MEDAILLE wegkapen. Naast Lani kwam ook Amy De Lil aan de beurt. Zij behaalde voor haar twee reeksen een totaal van 42.900 punten wat goed was voor een 6de plaats. Proficiat dames!

De zeven tumbling senioren, Louise Van Regenmortel, Laura Vandevoorde, Sara Neyrinck, Evi Milh, Fran Renders, Marth Renders en Tachina Peeters kwamen niet veel later aan de beurt. Louise Van Regenmortel sprong zich tijdens de kwalificaties met 49.700 punten naar een derde plaats. Plaats vier (Evi Milh), vijf (Sara Neyrinck), zeven (Laura Vandevoorde), negen (Tachina Peeters) en twaalf (Marth Renders) waren allemaal ingenomen door onze Belgische senioren tijdens de kwalificaties in een sterk Europees deelnemersveld.

In de finale lieten de senioren het wat liggen na een lange dag. Evi Milh behaalde met 24.700 punten een vijfde plaats tijdens F1 en viel net van het podium tijdens F2. Sara Neyrinck en Louise Van Regenmortel hadden het wat moeilijker tijdens F1 en behaalden een 13de en 15de plaats in de finale waardoor zij zich niet konden selecteren voor F2.

Nu is het voor de nationale ploeg in één rechte lijn naar het WK en WAGC.

Delegatie

  • Junioren jongens: Toon Frans, Tibo Embrechts
  • Junioren meisjes: Amy De Lil, Lani Spiessens
  • Senioren meisjes: Louise Van Regenmortel, Laura Vandevoorde, Sara Neyrinck, Evi Milh, Fran Renders, Marth Renders, Tachina Peeters

Coaches: Nathalie De Neef, Michiel Vertongen, Tine Van Bossuyt

Jury: Mike Peeters

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen