Twee finales voor juniores op EK TU-TRA-DMT Sochi

Elien Van Deynse   ‐  Vrijdag 30 apr 2021   ‐   Tweet

#TraSochi2021

Europees kampioenschap Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline

Van 29 april tot 2 mei gaat in het Russische Sochi het Europees kampioenschap door voor onze gymnasten Tumbling, Trampoline & Dubbele Minitrampoline. Op 30 april kwamen tijdens de kwalificaties twee juniores en twee seniores in actie. Samen verzamelden zij twee finales. 

Tijdens de tweede kwalificatiedag op het EK in Sochi zagen we twee juniores in actie. Sara Neyrinck (KT Aalst) beet de spits af in de discipline Tumbling. Ze bracht twee mooie reeksen en verzamelt hiermee 60,600 punten. Met deze goede score en een 7de plaats in het klassement plaatst ze zich voor de finale!

Daarna was het de beurt aan junior Brent Deklerck (WIK Oostende) die in actie kwam aan de Dubbele Minitrampoline. Ook hij was duidelijk in vorm en verzamelde met zijn twee reeksen een totaal van 63,900 punten. Hiermee eindigt hij op de 9de plaats in het klassement en door de 2 per land regel komt ook in actie in de finale!

De finale van Sara en Brent gaat door op zondag 2 mei om 11.30 uur Belgische tijd en kan LIVE gevolgd worden.

Na onze juniores was het de beurt aan seniores Joris Geens (Lenig & Vlug Beveren-Leie) en Simon Debacker(Lenig & Vlug Beveren-Leie). Zij komen tijdens dit EK zowel individueel als synchroon in actie. Vandaag stond de individuele kwalificatie op hun programma. 

Bij Simon verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt. Zowel bij de opgelegde als bij de vrije reeks moest hij zijn reeks vroegtijdig beëindigen. Hij verzamelde in totaal 12,650 punten. Teamgenoot Joris deed beter. De opgelegde reeks kwam er goed door en was goed voor 48,890 punten. Bij de vrije reeks ging ook hij helaas in de fout en moest hij na sprong 4 stoppen. Goed voor 72,340 punten. Voor beide jongens dus geen individuele finale.

   • Joris Geens (Lenig & Vlug Beveren-Leie) - 72,340 punten
   • Simon Debacker (Lenig & Vlug Beveren-Leie) - 12,650 punten

   We zien Joris en Simon opnieuw in actie op zaterdag 1 mei omstreeks 13.00 uur (Belgische tijd) voor de kwalificaties Trampoline Synchroon! Ook deze wedstrijd zal LIVE te volgen zijn.

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen