Verderzetting samenwerking Yves Kieffer en Marjorie Heuls

Delphine Gosseye   ‐  Dinsdag 28 sep 2021   ‐   Tweet

#wearegym

Yves Kieffer en Marjorie Heuls blijven aan de slag als hoofdcoaches van het Gymfed-topsportcentrum Toestelturnen meisjes. Na de Spelen in Tokyo werd de samenwerking tussen de coaches en Gymfed geëvalueerd op verschillende vlakken. “Zowel vanuit Gymfed als vanuit de coaches bleek de wens te bestaan om samen in een high performance sfeer verder te werken. We engageren ons dan ook om alvast tot en met de Spelen van Parijs 2024 de samenwerking verder te zetten”, aldus Tim Moriau, topsportmanager van Gymfed.

"Samen met de federatie gegroeid"

Het trainersduo Yves Kieffer en Marjorie Heuls is sinds 2009 in dienst bij Gymfed. Sindsdien loodsten ze het Belgische meisjesteam toestelturnen doorheen verschillende EK’s, WK’s en drie Olympische Spelen met als hoogtepunt de gouden medaille van Nina Derwael en een 8ste plaats allround in het teamklassement.

Tim Moriau, topsportmanager van Gymfed: "Yves en Marjorie hebben in de afgelopen jaren een bijzonder parcours met de gymnasten afgelegd. Ze tillen hun kunnen naar een hoger niveau, dat bewezen de topprestaties van onze gymnasten tijdens de Spelen in Tokyo nog maar eens. We kijken er naar uit dit parcours samen verder te zetten."

Yves Kieffer en Marjorie Heuls: "We zijn fier dat we prachtige atleten mogen trainen, en dat we samen met hen en Gymfed de Belgische gymnastiek naar een hoger niveau hebben gebracht. Toen we hier pas startten, stonden we er bij wijze van spreken alleen voor. Vandaag worden we professioneel omkaderd door een uitgebreid interdisciplinair team. We hebben Gymfed in de afgelopen jaren zien groeien als federatie en zijn zelf als coaches meegegroeid. Wij zijn vastberaden om samen met alle collega’s verder te werken zodat de atleten blijven presteren op het hoogste niveau. Wij zijn er helemaal klaar voor."

Samen met de coaches turnsport door cultuurverandering leiden

Gymfed is tevreden met de voortgezette samenwerking: "Samen met Yves en Marjorie willen we verder bouwen op het rapport van de onafhankelijke onderzoekscommissie en verder werken aan een (top)sportcultuur waarbinnen de prestaties hand in hand gaan met mentaal en fysiek welzijn", aldus Tim Moriau, topsportmanager van Gymfed.

In de afgelopen jaren heeft Gymfed reeds inspanningen geleverd die bijdragen aan een (top)sportcultuur waarbinnen het mentale en fysieke welzijn van de gymnasten de hoogste prioriteit geniet. In de verdere uitbouw hiervan werden de voorbije maanden ook nieuwe initiatieven uitgewerkt. Ook in de toekomst blijft Gymfed inzetten op een solide kader van ethisch en gezond sporten.

Tim Moriau: "We willen onze leiderschapsrol verder opnemen en van onze sport samen met onze medewerkers en de taskforce een modelsport maken. Onze medewerkers delen deze ambitie en engageren zich voor een cultuurverandering binnen de sport. Samen nemen we onze verantwoordelijkheid op en kijken we met vertrouwen naar de toekomst."

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen