Vier Belgische gymnasten nemen deel aan de Special Olympics Wereldspelen in Berlijn

  ‐  Zondag 21 mei 2023   ‐   Tweet

#berlijn2023

Kijk vanaf zondag 21/5 naar 'Alles voor de Spelen'

Om de 4 jaar organiseren Special Olympics International en een gastland de Wereldzomerspelen. Een magisch en spectaculair moment dat meer dan honderd landen samenbrengt in een volledig olympische sfeer. Dit jaar is Duitsland aan de beurt. Voor België komen 4 gymnasten in actie. 

Ruben Leplae (Gymflex), Céline Ramaekers (Movimento), Blanche Decorte (We gym Together) en Sofie Bruyninckx (Movimento) zijn vier gymnasten die 1 ding gemeenschappelijk hebben: ze strijden om een medaille op de Special Olympics Wereldspelen. De place to be? Berlijn! Van 17 tot 25 juni gaan daar voor het eerst in de Duitse geschiedenis de Wereldspelen door. Duizenden sporters met een intellectuele beperking zullen in 26 verschillende sporten in actie komen. 

Dit weekend kwamen de vier gymnasten in actie tijdens de Nationale Spelen in Mechelen, de perfect voorbereiding en generale repetitie voor de Wereldspelen. Vanaf maandag is het in 1 rechte lijn richting Berlijn! 

Koen Wauters en voormalig Special Olympiër Gilles Dupont maken heel Vlaanderen warm om onze delegatie Belgische atleten naar de grootste medaillewinst ooit te supporteren op de Special Olympics Wereldspelen. Gymnaste Blanche speelt een van de belangrijkere rollen in deze tv reeks. We zien haar voornamelijk in aflevering 2 en 3 aan het werk.

Alles voor de Spelen, vanaf nu zondag 21 mei om 19.55 uur op VTM!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen