WAGC: Anne haalt zilver!

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 14 nov 2014 om 10:51   ‐   Tweet
Vandaag wedstrijddag twee, en onze gymnasten deden het super!
Maar liefst 3 gymnasten wisten een finaleplaats in de wacht te slepen. De Belgische delegatie trok 's avinds dus graag opnieuw naar de zaal. Tori Vets (Turnking Altis Hulshout) stond na de voorrondes op de eerste plaats, maar in de finale begint iedereen terug vanaf 0. Alle gymnasten moeten 2 reeks springen en ze mogen daarbij geen sprongen herhalen uit de voorrondes. Het is heel spannend om te zien wat iedereen nog in petto heeft. Tori's eerste doorgang (dubbel gehurkte salto - half out gehurkt) ging goed - 1 klein stapje bij de landing. In haar 2de doorgang (half out spotter - dubbel salto als dismount) landt ze in de gele zone. Dat kost natuurlijk heel wat punten en het wordt een 6de plaats voor Tori.

In de tumblingfinale bij de 15-16-jarige meisjes hadden ze maar liefst 2 geselecteerden. Pauline Van de Keere (Gymclub Altis Eeklo) mocht deze finale openen. Rondat temp serie flik full in back out gehoekt. Mooi en hoog uitgevoerd, prima landing. Heel goed Pauline en net als Tori (en Katrien gisteren) legt ze beslag op de 6de plaats. Anne Leemans (Gymplus) stond na de voorrondes derde> Ze moest alles uit de kast halen wilde ze op het podium geraken... rondat - temp serie - flik - full full gestrekt (dubbel gestrekte salto met een volledig schroef in elke salto. En ze stond! Anne springt zich naar de 2de plaats en het Belgische kamp mag juichen met de zilveren medaille! Het goud en het gedeelde zilver is voor Groot-Brittaniie, maar Anne kan zich dus tussen de Britse meisjes nestelen.

Good job Anne!

Hoe het in de voorrondes verliep, kan je hieronder lezen...

Dubbele Minitrampoline (17-18 jaar)

Tori Vets (Turnkring Altis Hulshout) was voor België onze enige gymnast vandaag in actie in deze discipline. Ze was misschien wel maar de enige, maar haar prestatie bleef niet onopgemerkt! Tori wist met haar twee doorgangen een totaalscore van 64,8 punten bij elkaar te springen, hiermee staat ze op een 1ste plaats in de kwalificaties! Tori zien we dus deze nacht terug in de FINALE om 02h10 (Belgische tijd).

Tumbling (15-16 jaar)
Op de tumblingbaan gingen we vandaag van start met de meisjes. Pauline Van de Keere (Gymclub Altis Eeklo) mocht voor België de spits afbijten. Pauline springt twee knappe reeksen maar maakt in haar tweede reeks een kleine stap in de landing, dit kost enkele puntjes. Pauline eindigt net binnen de top 8 (62,5 punten) en kwalificeert zich hiermee voor de FINALE!
Daphné De Ruyck (Turnclub Olympia Merelbeke) springt in dezelfde blok als Pauline. Daphné brengt twee reeksen met een iets lagere moeilijkheid maar kan deze stabiel uitvoeren! Daphné eindigt op een mooie 11de plaats met 60,8 punten!
In de tweede blok is het de beurt aan Anne Leemans (Gymplus). En ook zij mag tevreden zijn over haar kwalificatie! Met twee mooie reeksen springt Anne naar de 3de plaats (63,3 punten). De derde FINALE voor vandaag is dus binnen! Pauline en Anne komen in actie om 01h35 deze nacht.

Na de meisjes komen de jongens in actie. Voor België zijn alle ogen gericht op Dylan Geybels (Klimop RT Merksem). En Dylan maakt een mooi vervolg aan de prestaties van onze meisjes! Met twee knappe reeksen eindigt hij met 61,1 punten op een 14de plaats!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen