WAGC: Brons voor Tachina!

Delphine Gosseye   ‐  Vrijdag 14 nov 2014 om 15:17   ‐   Tweet
Wedstrijddag 3, vandaag kwamen voor België 8 gymnasten in actie. 
Er was vandaag veel wind in Florida, maar die zat blijkbaar mee... Onze gymnasten deden het opnieuw erg goed, met 2 finaleplaatsen er bovenop.
In de jongste categorie (11-12 jaar) wist Fauve Vervoort (Turkring Altis Hulshout) zich als 8ste te plaatsen voor de finale. Haar eerste doorgang (met dubbel gehoekte salto voorwaarts) was perfect geland, in de tweede doorgang (dubbel gehurkte salto voorwaarts) moest Fauve 1 klein stapje zetten. Haar moeilijkheid lag een stuk lager dan de concurrentes en zo bleef ze op de 8ste plaats staan. Maar heel mooi gedaan Fauve!

Op de tumblingbaan zagen we heel wat wervelwinden, want de 17-18-jarigen waren aan de beurt - onder hen Tachina Peeters (Gymplus). Tachina heeft al wat ervaring, maar het is een ijzersterke competitie. Het komt er dus op aan om strategisch goede keuzes te maken en natuurlijk perfect te springen. En dat heeft Tachina gedaan: rondat - temp serie - flik - full in back out gestrekt. 32.600 punten een een derde plaats! Super... proficiat met je bronzen medaille Tachina!

Hoe het in de voorrondes verliep, kan je hieronder lezen...

Dubbele Minitrampoline (11-12 jaar)
Op de Dubbele Minitrampoline was het vandaag de beurt aan de clubgenootjes van Turnkring Altis Hulshout. Lore Bosmans kwam als eerste Belgische gymnast in actie. Lore springt een eerste mooie doorgang maar verliest in haar tweede doorgang enkele puntjes en eindigt op een 12de plaats (59,9 punten). Fauve brengt twee mooie doorgangen en weet zich met 61,6 punten net binnen de top 8 te turnen. Haar zien we deze nacht dus terug in de FINALE om 01h35 (Belgische tijd).

In deze categorie is het Lasse Bogaerts (Omnigym Jong Edegem) die voor België in actie komt. Lasse springt twee doorgangen met een iets lagere moeilijkheid en verliest enkele puntjes in uitvoering. Een 16de plaats voor hem!

Trampoline (15-16 jaar)
Heel wat gymnasten komen vandaag in actie op de trampoline in de categorie 15-16 jaar. Éentje onder hen komt uit het Belgische kamp, Yoni Verdonck (Corpus Sanum Herentals). Yoni nam eerder deze WAGC reeds deel in de competitie Dubbele Minitrampoline en Trampoline Synchroon. Yoni springt met haar twee reeksen een totaalscore van 81,720 punten bijeen (41ste plaats).

Tumbling (17-18 jaar)
Vandaag geen Belgische jongens in actie op de tumblingbaan. Alle ogen zijn gericht op onze 4 meisjes.
Vermeulen Pauline (Turnkring Altis Hulshout) mag deze wedstrijd openen. Pauline springt twee mooie reeksen met een goede landing, dit levert haar een 17de plaats op met 59,0 punten. Tachina Peeters (Gymplus) beheerst haar reeksen goed en weet deze mooi uit te voeren. Zowel in de uitvoering als in de landing verliest ze maar weinig punten. Tachina eindigt 3de in de kwalificatie, ook voor haar is de FINALE binnen. Opnieuw duimen voor haar om 02h10 deze nacht!
In blok twee is het de beurt aan Zara Lucas (Sportac Deinze). Zara kan in haar eerste reeks jammer genoeg geen stabiele landing uitvoeren en verliest hier aanzienlijk wat punten. Ze herpakt zich in haar tweede reeks en eindigt op een 20ste plaats. Dan is het de beurt aan onze laatste gymnast Linde Matthys (Sterk & Lenig Drongen). Linde springt twee reeksen met een hogere moeilijkheid en is duidelijk tevreden na haar tweede reeks. Linde eindigt net buiten de top 8 (9de plaats) met 61,8 punten.

Supporter voor onze gymnasten via de LIVE-stream!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen