WAGC: Katrien springt naar de 6de plaats

Delphine Gosseye   ‐  Donderdag 13 nov 2014 om 04:14   ‐   Tweet

De eerste wedstrijddag zit erop. De prestatie die het meest in het oog springt is vast en zeker die van Katrien Braet (Klimop RT Merksem). Op de tumblingbaan wist ze zich naar een goede voorronde te plaatsen voor de finale. Hier nemen de beste 8 gymnasten het tegen elkaar op. Iedereen begint opnieuw vanaf 0 en mag ik één reeks bewijzen wat ze in hun mars hebben. Het komt er dus op aan om goede keuzes te maken en natuurlijk heel mooi te springen.
Katrien, met de mooiste benen van alle finalisten, heeft die benen alvast heel goed gebruikt. Ze sprong rondat - temp serie - flik - full in gehoekt (= dubbel gehoekte salto met 1 schroef in de eerste salto). Nette uitvoering en mooie landing - 30.900 punten en goed voor een mooie 6de plaats. Het verschil tussen de eerste en de 7de gymnast bedroeg minder dan 1 punt, de gymnasten waren dus zeker aan elkaar gewaagd. 
Proficiat Katrien!

Hieronder vind je het verslag van onze andere Belgische springers vandaag...

Tumbling (13-14 jaar)
In de categorie 13-14 jaar kwamen vandaag onze eerste Belgische tumblers aan de beurt.
Dino Van de Velde (Turnkring Oostakker) komt als eerste gymnast van blok 1 in actie, hij heeft duidelijk wel wat stress. Zijn eerste reeks verliep iets minder dan verwacht maar Dino herpakt zich duidelijk in zijn tweede reeks. Hij eindigt op een 9de plaats met 61,4 punten. Dino staat momenteel 1ste reserve voor de finale. Dan is het de beurt aan Yarne Willems (Gymplus). Yarne springt mooie reeksen met beide een goede landing maar hij verliest toch wel enkele puntjes op uitvoering. Dit levert hem een 14de plaats op (57,5 punten).
Noah Houbrechts (Aktiva Berendrecht) komt als derde Belgische gymnast in actie. Noah springt 2 reeksen met een hogere moeilijkheid dan Dino en Yarne. Dit levert hem totaalscore van 58,600 punten (12de plaats) op. Voor Lennart Van Dingenen (Gymplus) verliep het jammer genoeg iets minder vlot, hij behaalde 52.7 punten – 19de plaats.

Na de jongens was het de beurt aan de meisjes.
En het is Katrien Braet (Klimop RT Merksem) die voor de eerste finaleplaats voor België zorgt! Met twee mooie reeksen behaalt Katrien een totaalscore van 61,4 punten, goed voor een 3de plaats in de kwalificaties! We zien haar terug in de finale deze nacht om 01h40 Belgische tijd!
Ook Sarah Syroit komt in deze categorie voor België in actie. Met een totaalscore van 57,6 punten eindigt zij op een 16de plaats.

Dubbele Minitrampoline (15-16 jaar)
Dieke Bruwier (Turnkring Altis Hulshout) mocht de spits afbijten op de Dubbele Minitrampoline. Haar eerste doorgang verliep vrij vlot, jammer genoeg kwam ze bij haar tweede doorgang ten val. Dieke eindigt op een 25ste plaats.
Voor Yoni Verdonck (Corpus Sanum Herentals) en Paulien Feyaerts (Turnkring Altis Hulshout) verliep de wedstrijd iets vlotter. Beide gymnasten wisten twee goede doorgangen uit te voeren en eindigen op een 13de (Paulien) en 15de (Yoni) plaats.

Trampoline Synchroon (17-18 jaar)
Om 21h45 (Belgische tijd) is het de beurt aan Yoni Verdonck en Grace Chezzi (Gym '90 Beringen) in de Trampoline Synchroon wedstrijd. In de synchrooncompetitie staat maar één reeks op het programma. Yoni en Grace kunnen hun reeks niet helemaal gelijk uitvoeren en dat kost natuurlijk heel wat punten. Met een score van 38.500 punten werden ze 16de.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen