WAGC TRA-DMT-TU gaat van start in Tokyo - dag 1

Els Coppieters   ‐  Donderdag 5 dec 2019   ‐   Tweet
Vlnr: Louise Van Regenmorten, Kim Steenhouwer, Margot Decock, Jelle Massart en Fran Renders
Vlnr: Louise Van Regenmorten, Kim Steenhouwer, Margot Decock, Jelle Massart en Fran Renders

De World Age Group Competition is het grootste internationale event voor Trampoline, DMT en Tumbling. Jaren voor we hen misschien zien schitteren op het Wereldkampioenschap komen de jongeren hier al het beste van zichzelf geven. Meer dan 800 gymnasten uit 40 landen zijn er klaar voor. Onder hen ook 31 Belgen.

Na de openingsceremonie, waar Laura Vandevoorde en Sam Van den Berghe de Belgische vlag droegen, konden we dan echt van start gaan.

Twee meisjes op de Tumblingbaan en zij mogen de competitie letterlijk op gang springen. Ondanks een heel goede opwarming, ging de eerste reeks van Louise Van Regenmortel (Turnkring Altis Hulshout) mis. Haar verbinding in het midden was iets te lang en ze kwam met haar 7de deel al op de mat terecht waardoor ze haar reeks niet kon afmaken. In haar tweede reeks moest ook noodgedwongen een kleine aanpassing doen, maar dat deed ze goed. Een prima leermoment en positief voor de toekomst, maar nu jammer genoeg balen (51.800 punten - 29ste). Fran Renders (Gymplus) raakt na haar eerste reeks de mat en dat kost punten, de tweede reeks ging ook bij haar goed. Jammer genoeg niet voldoende voor een goede eindscores (58.800 punten - 23ste) of finaleplaats.

Dan gaan we naar de Dubbele Minitrampoline waar de grote jongens van start gaan. Jelle Massart (Aktiva Berendrecht) heeft iets in petto en moeilijke doorgangen klaar. Zijn landingen waren echter niet in de kleine rode zone, waardoor er heel wat punten verloren gingen en hij tevreden moest zijn met 69.200 punten en een 15de plaats. Ook Kim Steenhouwer (Kon. Sint-Genesiusturngroep) sprong zijn twee doorgangen uit, maar de landing en een mindere uitvoering kosten veel punten. Hij werd 27ste met 64.100 punten. Als laatste vandaag was het de beurt aan Margot Decock (Turnkring Ten Gaerde). Margot had goede trainingen achter de rug, kende haar doorgangen en voerde die ook uit. Met nog een kleine beetje meer moeilijkheid en een iets betere uitvoering op de eerste reeks zit het er een volgende keer vast in. Nu wordt ze 16de met 63.900 punten.

Geen finales dus voor onze Belgische springers vandaag. Straks is er nog een training voor de gymnasten die de volgende dagen in wedstrijd komen.

Morgen is het de beurt aan de 17-21 jarige tumblers en de 11-12 jarige DMT-gymnasten. Succes jongens en meisjes!

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen