WAGC TRA-DMT-TU - dag 2 - Laura pakt brons

Els Coppieters   ‐  Vrijdag 6 dec 2019   ‐   Tweet

De World Age Group Competition is het grootste internationale event voor Trampoline, DMT en Tumbling. Jaren voor we hen misschien zien schitteren op het Wereldkampioenschap komen de jongeren hier al het beste van zichzelf geven. Meer dan 800 gymnasten uit 40 landen zijn er klaar voor. Onder hen ook 31 Belgen.

FINALES

Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) ging als 8ste de finale in en moest dus al eerste starten. In de finale springen de meisjes slechts één reeks, het is dus alles op niets. Laura koos niet voor haar hoogste moeilijkheid, maar ze voerde haar reeks wel heel mooi uit en dat leverde 32.600 punten op. Nu afwachten wat de concurrentie doet... Hier een daar een klein foutje of iets minder goed geturnd. De Belgische delegatie begon te hopen en ja hoor. Een medaille voor Laura! Ze haalt brons na Frankrijk en Groot-Brittanië. Laura straalt en terecht!

KWALIFICATIES

Op de Dubbele Minitrampoline was het vandaag aan de jongste springers. Onze 11-12-jarigen hadden niet zo goede trainingen achter de rug, dus het was een beetje bang afwachten wat het zou worden op de wedstrijdvloer. Ook daar ging het niet zo vlot. Nora Leys (Turnkring Altis Hulshout) moest haar eerste doorgang aanpassen en kwam ten val na haar tweede doorgang. Zij eindigt met 56.500 punten op een 17de plaats. Clubgenoot Witse Mols kwam daar na in actie. Zijn eerste doorgang ging goed, maar de 2de was een 0-sprong omdat hij op de blauwe zijkant van de DMT terecht kwam...wedstrijd gedaan (31.200 punten - 23ste plaats).

De grote jongens en meisjes kwamen vandaag in actie op de Tumblingbaan. Allen sprongen ze hun wedstrijdreeksen helemaal uit. De beste prestatie kwam van Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker). Zij wist zich nipt te plaatsen voor de finale (63.800 punten) waar alles weer van 0 begint. Kom op Laura!

In dezelfde categorie kwamen ook Jill Stegen (Turnkring Bilzen) en Hannelore Tuyteleers (Gymflex) aan de start. Beide meisjes turnden een heel goede wedstrijd en werden respectievelijk 11de (62.200 punten) en 13de (61.800 punten). Jammer genoeg geen Anna Buyens (Gympuls Essen) in deze wedstrijd. Anna blesseerde zich begin deze week aan de schouder op training en moest vanuit de tribune toekijken. Veel beterschap Anna!

Last but not least onze jongens, ook drie Belgen op de startlijsten. Dylan Geybels (Klimop RT Merksem) zetten op zijn laatste WAGC zijn beste presatie neer en met 65.700 punten werd hij mooi 11de. Yarne Willems (Gymplus) en Ian Oosterhout (RDM Sports Company) eindigden zij-aan-zij met dezelfde score (61.000 punten). Op basis van de ex aequo-regels werd Yarne tenslotte 20ste en Ian 21st.

We kunnen terugblikken op een goede dag en hopen morgen hetzelfde elan te kunnen verder gaan. Dan zijn we onze Belgen in het synchroonspringen (15-16 jaar meisjes) en op de tumblingbaan (11-12 jaar jongens en meisjes.

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen