Wannes springt EK-norm - Record voor Loïc

  ‐  Zondag 1 nov 2015   ‐   Tweet

#wctratupor

Afgelopen weekend sprongen onze gymnasten in het Portugese Loulé op de wereldbekerwedstrijd Trampoline en de internationale jongerenwedstrijd Trampoline en DMT. We mochten enkele knappe prestaties optekenen...

In de trampolinewedstrijd van de World Cup verschenen 4 Belgen aan de start. De beste prestatie kwam van Loïc Lenoir (WIK Oostende). Met een totaalscore van 104.080 punten verpulverde hij zijn huidige Belgische record en eindigde hij 14de op 71 deelnemers in deze Olympische discipline. De beste Belgische prestatie ooit!

De andere Belgische springers verging het minder goed. Simon Debacker (Lenig en Vlug Beveren-Leie), Ben Van Overberghe (Sportac Deinze) en Joris Geens (Sterk en Lenig Drongen) maakten elk in hun vrije reeks een fout waardoor ze die niet konden beëindigen en respectievelijk 45ste, 55ste en 60ste werden.

Tijdens de synchrooncompetitie kwam de beste Belgische prestatie van Ben Van Overberghe en Michael Goossens (Rust Roest Brugge). Zij sprongen beide reeksen uit, maar een lage synchroonscore kostte hen heel wat punten. Met 80.200 punten werden zij 13de. De formatie Joris/Simon maakte en fout in de vrije reeks waardoor ze 19de werden.

Naaste de World Cup vond ook een internationale wedstrijd Trampoline en DMT voor jongeren en juniores plaats. De knapste prestatie daar kwam van Wannes Geens (Sterk en Lenig Drongen) hij wist tijdens zijn 4 doorgangen een totaalscore van 136.800 punten (moeilijkheid: 28.5) te realiseren. Goed voor een zilveren medaille, maar nog belangrijker voor hem... Wannes behaalde de selectienorm voor het EK juniores 2016. Als hij deze vorm kan aanhouden tot maart volgend jaar, zien we hem terug in Valladolid.

Net geen medaille, maar wel een mooie 4de plaats van Michael Goossens in de individuele wedstrijd (junior), een 5de stek voor Maxim Bossuyt (WIK Oostende) in de categorie 13-14 jaar, de 7de plaats voor Thibault Rongé (Turn Around Bierbeek) in de categorie -13 jaar en een 8ste plaats voor senior Raissa Swerts (Sterk en Lenig Drongen).

Reacties op dit bericht

Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen