What's to come - mei 2024

Melanie Verstockt   ‐  Dinsdag 30 april 2024   ‐   Tweet


Wat er in mei allemaal te gebeuren staat? We brengen je graag in één oogopslag op de hoogte van de komende internationale competities, trainingen, opleidingen & events!

Internationale competities

Van 24 april tot 5 mei gaat in Rimini, Italië, het Europees kampioenschap Toestelturnen door. Na de heren die van 24 tot 28 april turnden, komen de juniores Toestelturnen meisjes en de dames van het Baloise team BELGYM in actie van 2 tot 5 mei. Daarnaast zullen enkele dames van het Baloise team BELGYM van 30 mei tot 2 juni deelnemen aan de FIG World Challenge Cup in Koper (SLO). 

De heren van het Baloise team BELGYM maken zich klaar om van 23 tot 26 mei in actie te komen op de FIG World Challenge Cup 2024 in Varna (BUL).

De topsporters Acro, meisjes drie en meisjes paar, zullen in mei deelnemen aan twee World Cups. Van 10 tot 12 mei komen ze in actie op de World Cup in Burgas, Bulagrije. We zien hen daarnaast ook aan het werk van 31 mei tot 2 juni op de World Cup in Rzeszow, Polen. 

Ook de gymnasten in de discipline Ritmiek komen internationaal in actie. Van 22 tot 26 mei nemen de juniores en seniores deel aan het Europees kampioenschap in Boedapest (HUN). 

Benieuwd naar het programma? Houd dan zeker de specifieke activiteitenpagina's in de gaten:

    Events

    In mei staan er heel wat Belgisch kampioenschappen op de planning. In de disciplines Toestelturnen, Acro, Trampoline, Tumbling en Ritmiek zullen gymnasten strijden om de felbegeerde nationale titels. 


    Daarnaast nodigt Gymfed en Turnclub Athena iedereen uit op zaterdag 25 mei voor de Best Show Teams Finale. In de topsporthal in Gent zullen de beste groepen van het seizoen strijden om de titels 'Best Modern Dance Team', 'Best Urban Dance Team', 'Best Demo Team' en 'Best Rope Skipping Team'. 


    Opleidingen & vergaderingen

    Gymfed organiseert doorheen het jaar tal van opleidingen in de club, online én in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool (VTS). Tijdens de Paasvakantie staan er heel wat initiatorcursussen op het programma.

    Ben je op zoek naar een overzicht van alle trainersopleidingen? Check dan zeker deze pagina!

    1. Opvolgtraining 4 Toestelturnen meisje I9-A10
    2. VTS - Initiator Gymnastiek (1e lesdag Module 1 Start 2 Coach) - Ekeren 
    3. Sport met grenzen - vlaggensysteem 
    4. Gymfed training Toestelturnen meisjes 
    5. WEBINAR: Zoeken, vinden en verbinden van vrijwilligers door te inspireren 
    6. VTS - Initiator Gymnastiek (1e lesdag Module 1 Start 2 Coach) - Dendermonde
    7. VTS - Initiator Gymnastiek (1e lesdag Module 1 Start 2 Coach) - Roeselare

    Reacties op dit bericht

    Om een reactie te plaatsen en reacties te bekijken moet je ingelogd zijn. Inloggen